2022-05-05 22:47:50

Dan naše škole

Matična škola

Svakog dana

zbog prijateljstva

ljudima treba poželjeti nešto lijepo.

Darovati osmijeh,

cvijeće i blage riječi.

Treba im pomoći

da se približe sreći.

 

     Nošeni stihovima Mladena Kušeca proslavili smo 29. travnja Dan naše škole.

Dan smo započeli u sportskom duhu. Iz naših sportskih dvorana i sa školskog dvorišta  odzvanjali su razdragani dječji glasovi. Učenici su glasno bodrili i pljeskom nagrađivali svoje prijatelje koji su se natjecali u različitim sportskim igrama, graničaru, poligonu spretnosti i brzine, odbojci, rukometu, nogometu, košarci i dr.

     Nakon sportskih aktivnosti učenici su se sa svojim učiteljicama i učiteljima posvetili kreativnim aktivnostima u svojim učionicama. Bilo je tu zaista zanimljivih i maštovitih radionica, od izrade sapuna, vjetrenjača, geografskih karti, čestitki za Majčin dan, malih šaljivih autobiografija do savjeta za sretnu školu. Sve nas je povezivala sreća, prijateljstvo, tolerancija i mašta. Svoje su radove učenici izložili u učionicama i školskome holu. Kako je izgledao njihov stvaralački rad, ali i nastale radove možete pogledati u kratkom video prikazu.

     I na kraju ovog savršenog školskog dana uživali smo u svečanom programu koji su za svoj dan priredili učenici i njihove učiteljice. Pjesmom, glumom i plesom pokazali su nam da je djetinjstvo doba sreće i da prijateljstvo ima veliku moć.

 

PŠ Vranovci

U PŠ Vranovci, Dan škole obilježili smo 28. travnja 2022. nizom aktivnosti koje je povezivala zajednička tema sreća. Bio je to dan bez školskoga zvona koji su učenici razredne nastave započeli gledanjem svečanog kulturno-umjetničkoga programa, a učenici predmetne nastave kreativnim radionicama. Izrada recepta za sretnu školu, Radionica čitanja i pisanja: sijači sreće, Baci kockicu i osvoji šesticu, Magični mnogokuti, „Za mene je sreća….“, On the road to happiness, Sreća je čist planet, Literarna radionica, Sreća je veća kad se dijeli …. neke su od radionica kojima smo osvježili školsku svakodnevicu i pokazali da je škola mjesto stvaralaštva bez granica.  U učionicama je bilo živo, kreativno, maštovito, poučno, zabavno. Uradcima nastalim u radionicama ukrasili smo naše školske panoe te tako podijelili s drugima naše ideje jer sreća je još veća kad se s drugima dijeli.  Bilo je lijepo što svjedoče i prekrasne fotografije nastale u našim učionicama. Nakon velikog odmora, slijedila su željno iščekivana sportska natjecanja u dvorani, ali i u školskom dvorištu. Djelić ozračja sa sportskih natjecanja pogledajte u video- uratku. Misao vodilja bila nam je sijati sreću svuda oko sebe jer „ tek kada naučite sijati radost i ljepotu oko sebe, bit ćete pozvani na njezinu žetvu. Sreća se uzima raširenih ruku!“

 

 

PŠ Šušnjevci

 

U četvrtak, 28. travnja, obilježili smo Dan škole. Kroz različita sportska natjecanja pokazali smo jedni drugima kako je sport zdrava navika, zajedništvo, suradnja, poštivanje pravila, poštivanje protivnika, a na kraju i pobjeda ili poraz, kako se poštiva protivnik, te kako se podnosi poraz ili slavi pobjeda. Igrali smo igru graničara, natjecali se kroz poligon prepreka, okušali se u igri križić-kružić u malo drugačijem obliku. Nakon kratkog odmora i okrjepe pogledali smo virtualni kulturno-umjetnički program u kojem smo i sami sudjelovali svojim plesom i vještinama kojima smo pokazali što je za nas sreća, pod geslom:

Jer sreća je vreća gdje se čuva sve,zdravlje, pamet, ljubav, sve najljepše, zar ne?


Osnovna škola "Bogoslav Šulek" Slavonski Brod