preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KAD ZVONO ZVONI!

            

1. 7.30 - 8.15
2. 8.20 - 9.05
3. 9.20 - 10.05
4. 10.10 - 10.55
5. 11.00 - 11.45
6. 11.50 - 12.35
7./0. 12.40 - 13.25
1. 13.30 - 14.15
2. 14.20 - 15.05
3. 15.20 - 16.05
4. 16.10- 16.55
5. 17.00 - 17.45
6. 17.50 - 18.35

 

Portal za škole
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Višednevna ekskurzija - Stari Grad

U četvrtak, 14. srpnja 2022. godine, u večernjim satima roditelji učenika PŠ Vranovci ispratili su na ljetovanje 11 đaka, devetogodišnjaka. Njima je to bilo prvo odvajanje od roditelja, a učiteljici prva višednevna ekskurzija.

Bilo smo smješteni u Dječjem odmaralištu Slavonski Brod, u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Učenici su dane provodili igrajući se na plaži, pohađali su školu plivanja, a u večernjim satima imali su bogat sportski, kulturni i zabavni sadržaj: uspon do Križa, zanimljivi trening na nogometnom stadionu, natjecanje u plivanju, skokovima u vodu, izlet u Jelsu, gledanje zalaska sunca, izbor za Miss i Mistera odmarališta, lovice, žmirke te brojne društvene igre.

Ovo ljetovanje ostat će lijepa uspomena našim učenicima, obilježena smijehom, rođendanskom proslavom, vriskom, špricanjem u moru, a i ponekom suzom.

Nadamo se i nagodinu ponoviti!

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 22. 7. 2022. 15:17

Oproštaj još jedne generacije osmaša

Svečanom podjelom svjedodžbi i pohvalnica naši su se osmaši oprostili od svog osmogodišnjeg školovanja u našoj školi. 

Svečani program vodio je učenik Jakov Benić. Dirljivim govorom zahvalio se svim učiteljicama i učiteljima, ravnateljici i stručnoj službi na pruženom znanju, podršci i razumijevanju svih ovih godina. Pet razreda osmaša se predstavilo i oprostilo od svoje škole pjesmom, plesom, recitacijom, glumom te projekcijom oproštajnog filma, a učenica Ines Valčić otpjevala je pjesmu “All of me” Johna Legenda.

Ravnateljica škole Slavica Đurđević oprostila se u ime svih djelatnika škole istaknuvši kako je pred njima svladavanje mnogih životnih prepreka te im zaželjela uspješan nastavak srednjoškolskog školovanja.

Svim učenicima uručene su svjedodže, a onima koji su se posebno istaknuli tijekom osmogodišnjeg školovanja odličnim uspjehom i uzornim vladanjem uručene su i nagrade. 

Osmašima želimo puno sreće pri upisu u srednju školu te uspješan nastavak srednjoškolskog obrazovanja.

 

Danka Duvnjak

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 13. 7. 2022. 21:01

Mobilnost - Turska (Izmir)

Učitelji Osnovne škole "Bogoslav Šulek", Ivana Brekalo Kaučić, Igor Bjelobabić, Tanja Matanović i Katarina Bubalo, u sklopu projekta "Podrška mentalnom zdravlju kroz igre i sport na otvorenom", 31.svibnja 2022.godine, uputili su se na put prema Turskoj, u novu mobilnost u gradu Izmiru, gradu na obali Egejskog mora. 
Naša mobilnost u Turskoj otvorena je prekrasnim svečanim otvorenjem u školi Izmir Anadolu Imam Hatip Lisesi gdje su nas srdačno dočekali profesori i učenici, te školske i teritorijalne vlasti. Mobilnost je otvorena zanimljivim prezentacijama i plesom o narodima i kulturi domaćina. Prezentirali su nam i Sajam znanosti s učeničkim projektima i opisima svakog projekta. 
Drugi dan mobilnosti, učenici su igrali tradicionalne ulične igre u školskom dvorištu. Igre su jednostavne i zanimljive te svjedoče o tradicionalnim odrastanjima uz jednostavne igre ( Kobalak, Matrak ). Svi partneri sudjelovali su u igrama te osjetili čar igara. Također smo posjetili i tradicionalni Bazar s mnoštvom trgovinama, začina, kolača i mnogih drugih slastica. 
Treći dan mobilnosti, prva postaja bila nam je Kuća Djevice Marije te arheološko nalazište Ephesus ( Efez ). Kuća Djevice Marije smatra se posljednjim prebivalištem Djevice Marije. Ephesus je jedan od najvećih ionskih gradova u Anadoliji. Među ruševinama, divili smo se kazalištu, malom hramu, čudesnoj knjižnici. Ono što nas je oduševilo je najpoznatiji spomenik Ephesusa, Artemidin hram. Poslijepodne smo otkrivali prepoznatljivo tursko selo, Sirince, selo s bogatim trgovinama te ručno rađenim proizvodima. 
Četvrti dan mobilnosti, Erasmus tim posjetio je Sigacik, slikovito ribarsko selo te nas je brod poveo u obilazak Egejskog mora. Okusili smo tipična jela te tradicionalnu kuhinju. Obišli smo gradove Urlu i Seferihisar.
 
S podjelom certifikata, stigao je i kraj divnom iskustvu. Domaćini su nam poklonili pažljivo odabrane poklone i proizvode za njihovu zemlju.
 
Hvala svim partnerima ( Velika Britanija, Slovačka, Njemačka, Italija ) te posebno domaćinima i njihovim učenicima na ljubaznosti, srdačnosti i profesionalnosti te novim iskustvima i znanjima.
 
Katarina Bubalo
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 8. 6. 2022. 15:03

Poziv za upis učenika u produženi boravak

Javni-poziv-roditeljima-upis-osnovnoskolaca-u-produzeni-boravak

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 6. 6. 2022. 16:28

Ekonomski kros 2022.

U subotu, 21.5. se više od 500 natjecatelja svih dobnih skupina okupilo na 2. Ekonomskom krosu, donacijskoj utrci za učenike u potrebi.

Naši učenici su se i ove godine iskazali te sudjelovali u akciji, a naposljetku i osvojili mjesta na postolju. 

 

U kategoriji - 100 m, Leona Sušac je osvojila 2. mjesto

                    - 200 m, Fran Ćukušić - 1.mjesto 

                                  Josip Bionda 2.mjesto

                                     

 

                   - 400 m, Mihaela Jovanovac - 2. mjesto

                                  Patricia Jozić - 3.mjesto

                                  Mateo Jerković - 1.mjesto

                                  Borna Safundžić - 2.mjesto

                                  Filip Malogorski - 3.mjesto

 

                   - 800 m, Magdalena Šarac - 1.mjesto

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 25. 5. 2022. 11:37

Dan državnosti

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 25. 5. 2022. 08:03

Krunica za mir u svijetu

Mjesec svibanj posvećen je našoj nebeskoj Majci Mariji, u ovom mjesecu proslavili smo i Majčin dan te darivali naše majke s poklonima što smo ih sami izradili. 13.5.proslavili smo i 105 godina od ukazanja Gospe u Fatimi koja nam je rekla da molimo krunicu. 

Svi sedmaši naše skole molili su tako krunicu za mir u svijetu, za prestanak rata u Ukrajini, za svoje obitelji i uključili su u molitvu i sve koji su u potrebama.
Kako nam je bilo? Prelijepo iskustvo, 🥰 mir za koji smo molili neka uđe u sva srca na ovome svijetu a svoju molitvu nastavljamo svakodnevno u svojim domovima i pozivamo sve da nam se pridruže 🙏
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 23. 5. 2022. 17:46

OBAVIJEST RODITELJIMA O UPISU DJECE U 1.RAZRED OŠ "BOGOSLAV ŠULEK" PODRUČNA ŠKOLA VRANOVCI, PODRUČNI ODJEL ŠUŠNJEVCI

PLAKAT_UPIS_u_1.r._Vranovci.doc

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 23. 5. 2022. 17:41

Upis u 1.razred u matičnoj školi

Upis_u_1.razred_plakat.doc

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 20. 5. 2022. 09:16

Ekskurzija sedmih razreda 2022.godine

Nakon nekoliko godina pauze uputili smo se na učeničku ekskurziju. Cilj putovanja bila je Krapina u kojoj smo obišli lokalitet Hušnjakovo brdo gdje su pronađeni ostaci pračovjeka te Muzej Krapinskog pračovjeka. Kroz muzej su nas proveli stručni vodiči. Nakon obilaska Muzeja imali smo slobodno vrijeme za kupnju suvenira. U Krapini smo posjetili i rodnu kuću Ljudevita Gaja. Nakon ručka uputili smo se u ZOO vrt grada Zagreba. U zoološkom vrtu upoznali smo se sa brojnim životinjama i biljkama iz cijeloga svijeta. Kući smo se vratili u ranim večernjim satima. Veselimo se sljedećoj ekskurziji! Kako nam je bilo pogledajte u galeriji slika. :) 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 18. 5. 2022. 16:11

Izzy kvizi

Učenici 1.c razreda OŠ "Bogoslav Šulek" svojim prvim mjestom na razini županije koje su ostvarili na najvećem on line kvizu Izzy kvizi osigurali su i državno natjecanje. Tri najbolja učenika s najviše osvojenih bodova (Anja Štefančić, David Matanović i Leona Sušac) natjecali su se s još više od 15000 učenika i 1000 razreda. Među prvim razredima osvojili su 20. mjesto od ukupno 21. Učenici su prvi puta sudjelovali na ovakvom obliku natjecanja i ovim putem im čestitam na izvrsnom uspjehu. Ovim smo dokazali da se jedino trudom, radom, upornošću i vjerom u sebe može postići odličan uspjeh.

Učiteljica: Andrea Miloš

 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 12. 5. 2022. 21:11

Posjet bazenima

Učenici 1.a razreda u pratnji učiteljice Ivane Brekalo-Kaučić su dana 6. svibnja 2022. posjetili Gradske bazene. 

Na bazenima su treneri plivanja provjerili plivačke sposobnosti svakog pojedinog učenika. Plivači su igrali različite igre u vodi, koje su se pokazale iznimno zanimljivima, dok su neplivači dobili kratku poduku plivanja.

Nakon plivanja posjetili smo i dvoranu Vijuš gdje smo igrali razne štafetne igre, ali i nogomet. 

Odlično smo se zabavili! 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 10. 5. 2022. 16:18

Sigurnost u prometu

U srijedu 4.5.2022. godine učenici prvih razreda OŠ "Bogoslav Šulek"(matična škola) u suradnji s PU Brodsko-posavske županije, odsjek Prometne policije grada Slavonskog Broda sudjelovali su u predavanju i praktičnom dijelu pod nazivom Sigurnost u prometu, djeca biciklisti. Nakon kratkog predavanja o pravilnom korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva, uključivanju u promet, poštivanju prometnih znakova i pravila te potrebnom opremom koju trebaju imati biciklisti (kaciga za glavu, štitnici za koljena i laktove, ispravan bicikl, reflektirajući prsluk) da bi se nesmetano kretali prometnicama, učenici su prošli vožnju bicikla kroz jednostavni poligon postavljen u dvorištu škole. Vrlo ozbiljno su shvatili i odradili zadatak, a pri tome i naučili nešto novo te uživali u prekrasnom danu.

Učenici i učiteljice s ravnateljicom Slavicom Đurđević zahvaljuju se djelatnicima PU Brodsko-posavske županije na odazivu i suradnji koju ćemo nastaviti i u sljedećoj nastavnoj godini.

Učiteljica Andrea Miloš

 

Fotogalerija

Sigurnost _u_prometu

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 6. 5. 2022. 16:58

Dan naše škole

Matična škola

Svakog dana

zbog prijateljstva

ljudima treba poželjeti nešto lijepo.

Darovati osmijeh,

cvijeće i blage riječi.

Treba im pomoći

da se približe sreći.

 

     Nošeni stihovima Mladena Kušeca proslavili smo 29. travnja Dan naše škole.

Dan smo započeli u sportskom duhu. Iz naših sportskih dvorana i sa školskog dvorišta  odzvanjali su razdragani dječji glasovi. Učenici su glasno bodrili i pljeskom nagrađivali svoje prijatelje koji su se natjecali u različitim sportskim igrama, graničaru, poligonu spretnosti i brzine, odbojci, rukometu, nogometu, košarci i dr.

     Nakon sportskih aktivnosti učenici su se sa svojim učiteljicama i učiteljima posvetili kreativnim aktivnostima u svojim učionicama. Bilo je tu zaista zanimljivih i maštovitih radionica, od izrade sapuna, vjetrenjača, geografskih karti, čestitki za Majčin dan, malih šaljivih autobiografija do savjeta za sretnu školu. Sve nas je povezivala sreća, prijateljstvo, tolerancija i mašta. Svoje su radove učenici izložili u učionicama i školskome holu. Kako je izgledao njihov stvaralački rad, ali i nastale radove možete pogledati u kratkom video prikazu.

     I na kraju ovog savršenog školskog dana uživali smo u svečanom programu koji su za svoj dan priredili učenici i njihove učiteljice. Pjesmom, glumom i plesom pokazali su nam da je djetinjstvo doba sreće i da prijateljstvo ima veliku moć.

 

PŠ Vranovci

U PŠ Vranovci, Dan škole obilježili smo 28. travnja 2022. nizom aktivnosti koje je povezivala zajednička tema sreća. Bio je to dan bez školskoga zvona koji su učenici razredne nastave započeli gledanjem svečanog kulturno-umjetničkoga programa, a učenici predmetne nastave kreativnim radionicama. Izrada recepta za sretnu školu, Radionica čitanja i pisanja: sijači sreće, Baci kockicu i osvoji šesticu, Magični mnogokuti, „Za mene je sreća….“, On the road to happiness, Sreća je čist planet, Literarna radionica, Sreća je veća kad se dijeli …. neke su od radionica kojima smo osvježili školsku svakodnevicu i pokazali da je škola mjesto stvaralaštva bez granica.  U učionicama je bilo živo, kreativno, maštovito, poučno, zabavno. Uradcima nastalim u radionicama ukrasili smo naše školske panoe te tako podijelili s drugima naše ideje jer sreća je još veća kad se s drugima dijeli.  Bilo je lijepo što svjedoče i prekrasne fotografije nastale u našim učionicama. Nakon velikog odmora, slijedila su željno iščekivana sportska natjecanja u dvorani, ali i u školskom dvorištu. Djelić ozračja sa sportskih natjecanja pogledajte u video- uratku. Misao vodilja bila nam je sijati sreću svuda oko sebe jer „ tek kada naučite sijati radost i ljepotu oko sebe, bit ćete pozvani na njezinu žetvu. Sreća se uzima raširenih ruku!“

 

 

PŠ Šušnjevci

 

U četvrtak, 28. travnja, obilježili smo Dan škole. Kroz različita sportska natjecanja pokazali smo jedni drugima kako je sport zdrava navika, zajedništvo, suradnja, poštivanje pravila, poštivanje protivnika, a na kraju i pobjeda ili poraz, kako se poštiva protivnik, te kako se podnosi poraz ili slavi pobjeda. Igrali smo igru graničara, natjecali se kroz poligon prepreka, okušali se u igri križić-kružić u malo drugačijem obliku. Nakon kratkog odmora i okrjepe pogledali smo virtualni kulturno-umjetnički program u kojem smo i sami sudjelovali svojim plesom i vještinama kojima smo pokazali što je za nas sreća, pod geslom:

Jer sreća je vreća gdje se čuva sve,zdravlje, pamet, ljubav, sve najljepše, zar ne?

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 5. 5. 2022. 22:47

Različitosti su začin života

Osnovna škola „Bogoslav Šulek“ prošli tjedan bila je domaćin partnerima iz Portugala, Poljske i Rumunjske. Službeno je otvoren projekt „Različitosti su začin života“.

Cilj dvogodišnjeg projekta je motivirati učenike sa posebnim potrebama, invaliditetom i useljenike, promicati inkluziju, stvarati priliku da sudjeluju u svim aspektima školskog života kad god je to moguće te sprječavati rano napuštanje škole. Učitelji će razmjenjivati ideje, iskustva, podržavati jedni druge te sudjelovati u radionicama, predavanjima i edukacijama kako bi bolje razumjeli svoje učenike. Partnere smo dočekali programom dobrodošlice, proveli smo ih našom školom i upoznali s našim obrazovnim sustavom.

Tema tjedna je bila tolerancija i prihvaćanje različitosti. Svatko od nas je različit, jedinstven na svoj način. Razlike u odgoju i obrazovanju, kao i razlike u informacijama kojima smo izloženi tijekom života, stvaraju naša uvjerenja, stavove ili stereotipe. Prihvaćanje razlika znači razumjeti u čemu smo slični, u čemu smo različiti i odnositi se prema svima s poštovanjem i razumijevanjem bez obzira na razlike.

Radionice za partnere su pripremili učenici naše škole koji su ih i provodili.

Partnerske škole su imale priliku upoznati kulturno-povijesne znamenitosti našeg grada, upoznali su našu riječnu plažu te širu okolicu Slavonskog Broda.

 

Sanja Bjelobabić, projektni koordinator

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 5. 5. 2022. 21:15

Obilježavanje 30. obljetnice stradanja grada Slavonskog Broda pod nazivom “Sjetimo ih se s ponosom i tugom”

Svake godine 3. svibnja Slavonski Brod prisjeća se jednog od najtežih i najžalosnijih dana tijekom Domovinskog rata kada je, kao posljedica neprijateljskog zračnog napada, 16 građana izgubilo svoje živote dok ih je 60 ranjeno.

 

   Učenici OŠ „Bogoslav Šulek“ su priredili prigodni program. Zbor škole pod vodstvom nastavnice Jasne Stajić je izveo himnu Republike Hrvatske „Lijepa naša“ i pjesmu „Jedna je Hrvatska“. Učenice 4.d razreda Magdalena Čuljak i Maša i Ivaniš, pod vodstvom učiteljice Jelene Miković recitirale su citate iz knjige Siniše Glavaševića „Priče iz Vukovara“ i recitaciju Ante Grdaša „Mi djeca“.

'Jedna je Hrvatska' 03052022 - YouTube

 

Recitacija Maše Ivaniš i Magdalene Čuljak 03052022 - YouTube

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 5. 5. 2022. 00:11

Dan škole

Kulturno-umjetnički program za Dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 29. 4. 2022. 11:54

Predškolci u posjeti škole

Danas su 1.a razredu u goste došli predškolci iz vrtića Kosjenka u pratnji svojih odgojiteljica Mire Krajine i Ane Tomić. Cijeli jedan školski sat nam je vrlo brzo prošao u pjesmi, plesu i druženju. Naši mali prijatelji vesele se rujnu kada će vrtić zamijeniti školskim klupama. 

  

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 28. 4. 2022. 21:41

OBAVIJEST RODITELJIMA O RASPOREDU TESTIRANJA DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023. PŠ VRANOVCI

Poziv_roditeljima.docx

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 26. 4. 2022. 12:09

Prvak Hrvatske u kickboxingu

Brodskim Omegama četiri medalje s Prvenstva Hrvatske u kickboxingu. Među njima je i učenik OŠ "Bogoslav Šulek" Slavonski Brod, Jakov Ivić (1.c) koji je svojim trudom i radom osvojio naslov prvaka Hrvatske u kickboxingu. 

 
Čestitke učeniku na osvojenom naslovu i samo naprijed i dalje.
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 25. 4. 2022. 21:58

IZZI KVIZI FINALE

Učenici 1. C razreda OŠ "Bogoslav Šulek" pod vodstvom učiteljice Andree Miloš osvojili su prvo mjesto u najvećem online natjecanju u znanju od 1.-4.razreda na području Brodsko-posavske županije. 

IZZI KVIZI finale odvija se od 3.-6. svibnja 2022.godine. Sudjeluju županijski pobjednici,a svaki razred predstavlja troje najboljih učenika.
Poželimo im sreću u daljnjem natjecanju.
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 25. 4. 2022. 21:56

Diseminacija projektnih aktivnosti

Na sjednici Učiteljskog vijeća, 20.travnja učenici 7.b razreda, Tino Sekulić, Šimun Popić, Nika Perković, Mia Kaučić i Lana Gusak predstavili su učiteljima svoje iskustvo odlaska na mobilnost u Makedoniju u sklopu projekta "Poduzetno dijete, snažno društvo".

   

Nakon učenika, učiteljica Nada Vardić predstavila je učiteljima detalje mobilnosti u Slovačku u sklopu projekta "Cjeloviti dječji razvoj kroz igru i sport na otvorenom"

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 21. 4. 2022. 22:22

Poduzetno dijete snažno društvo

28. ožujka 2022. počela je druga mobilnost projekta "Poduzetno dijete, snažno društvo" u Sjevernoj Makedoniji. Učenici Osnovne škole Bogoslav Šulek: Nika Perković, Lana Gusak, Mia Kaučić, Šimun Popić i Tino Sekulić su otišli u pratnji učiteljica Ljubice Petrović i Ivane Brekalo-Kaučić. Uz nas bili su učitelji i učenici zemalja partnera Bugarske, Sjeverne Makedonije, Poljske i Turske. Ovim projektom želimo dizajnirati i proizvoditi poduzetničke proizvode te provoditi aktivnosti koje radimo u našim školama. Nakon predstavljanja države i grada iz kojeg svaka grupa dolazi krenuli smo u obilazak Osnovne škole „Mirče Acev“ , a nakon toga smo u mješovitim skupinama izradili logo svoje tvrtke na drvetu i prezentirali svoj uradak. Sljedećeg dana zadatak nam je bio izraditi svoj planer tvrtke od ideje do proizvoda i u kojem smjeru bi išao marketing naše tvrtke. Na zadnjoj radionici uz pomoć učenika iz Sjeverne Makedonije izradili smo simbole mira metodom origami izradili smo labudove i pogledali smo izložbu Fizika i kemija kroz povijest. Osim radionica posjetili smo stari makedonski grad Ohrid na istoimenom jezeru. Upoznali smo se s načinom izrade poznatih ohridskih bisera te obišli crkvu svete Sofije i crkvu svetog Jovana Kanea s koje se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu. Družeći se upoznavali smo nove kulture, stjecali nove prijatelje te usavršavali engleski jezik na kojem smo se sporazumijevali. Uz Ohrid posjetili smo i kanjon Matka i vozili se brodom do spilje Vrelo stare 5 000 godina. Ovu mobilnost završili smo svečanom zajedničkom večerom učenika i učitelja iz Sjeverne Makedonije, Bugarske, Turske, Poljske i Hrvatske. U ranim jutarnjim satima 1. travnja 2022. polijećemo prema Zagrebu. U sjećanju će nam ostati srdačni domaćini i prijateljsko druženje s ostalim sudionicima Erasmus+ projekta Poduzetno dijete, snažno društvo.

 

Ivana Brekalo-Kaučić

 

Fotogalerija

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 19. 4. 2022. 22:26

Čestitka za Uskrs

 

 

Obavijest učenicima i roditeljima

 

U srijedu 13. travnja zadnji je dan nastave.
Proljetni odmor učenika počinje 14. travnja  i traje do 22. travnja 2022. g.
Nastava počinje 25. travnja 2022. g. prema rasporedu:

  MATIČNA ŠKOLA
                               1.  smjena – 7:30 h – 1., 3., 5. i 7. razredi
                               2. smjena – 12:45 h – 2. i 4.razredi
                                                   13.30 h – 6. i 8. razredi

  PŠ VRANOVCI

                               1. smjena - 7:30 h – 1., 2., 3., 4., 5. i 7. razredi

                                2. smjena - 13:30 h - 6. i 8. razredi

   PŠ ŠUŠNJEVCI

                               1. smjena – 7: 30 h -  1., 2., 3., 4. razredi

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 13. 4. 2022. 13:58

NOŠENJE MASKI U ŠKOLI VIŠE NIJE OBVEZNO!

Poštovani roditelji, učenici i učitelji,
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19.

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove (prestaje vrijediti obveza nošenja maski), osim osnovnih mjera: čišćenje, pranje ruku i provjetravanje.

Osnovne epidemiološke mjere koje ostaju na snazi su:

1. Svakodnevno primjereno čišćenje prostorija (kao prije pandemije).
2. Redovito i pravilno pranje ruku
priprema - pranje ruku 2017 - hr_dodatak_slova (hzjz.hr)
3. Prostor u kojem se boravi treba provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.. 
4. Maske nisu obavezne. Maske ne preporučujemo za djecu predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, a posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 10. 4. 2022. 20:38

Mobilnost u Slovačku

Učitelji OŠ Bogoslav Šulek, Inga Lipovac, Melita Jagodić, Nada Vardić i Davorin Rupčić u sklopu projekta " Cjeloviti dječji razvoj kroz igru i sport na otvorenom" uputili su se u Slovačku na prvu mobilnost. Cilj projekta je dugoročno poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja učenika kroz razvoj entuzijazma i motivacije za aktivno sudjelovanje u sportu i igrama na otvorenom. Svjedoci smo činjenice da nam učenici sve više vremena provode u digitalnoj stvarnosti što može negativno utjecati na njihovo fizičko i psihičko zdravlje. Promovirali smo prednosti igara i sporta na otvorenom i sudjelovali sa domaćinima i ostalim sudionicima iz Turske, Velike Britanije, a putem zooma sa partnerima iz Italije i Njemačke na aktivnostima u školi i terenskoj nastavi na otvorenom. Prvi dan smo svi predstavili svoju zemlju, grad i školu, razgovarali o obrazovnom sustavu svoje zemlje i razmjenjivali iskustva. Domaćini su nas proveli kroz učionice svoje škole, svaki razred nam je pripremio srdačnu dobrodošlicu. Škola ima oko dvjestotinjak učenika, razredni odjeli po dvanaest đaka, a u sklopu škole su i dvije vrtićke skupine od tri do šest godina. Opremljeni su izvrsno svim didaktičko metodičkim materijalima i suvremenom tehnologijom. Uređeni su vanjski tereni za sve sportove, a unutar škole imaju jedan prostor opremljen zidom za vježbanje penjanja po stijenama. Njihova škola nalazi se u malom pitoresknom mjestu Habovki koje je okruženo Visokim Tatrama pa je penjanje jedan dio njihove terenske sportske aktivnosti. Sudjelovali smo na terenskoj nastavi na jednom od skijališta gdje njihovi učenici pohađaju Školu skijanja. Posjetili smo i bazene na otvorenom gdje imaju organiziranu i Školu plivanja u sklopu ovog projekta. Također u sklopu terenske nastave je bila uključena i posjeta jednoj od špilja toga kraja, obilazak dvorca Orava te Muzeja na otvorenom Orava. Zuberec, Žilinsky kraj, Habovka u Slovačkoj dojmili su nas se, te njihova drevna kultura, umjetnost, arhitektura, tradicionalna slovačka kuhinja...obogaćeni smo novim idejama, znanjem i iskustvom.

   Nada Vardić

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 8. 4. 2022. 10:51

Županijski prvaci u košarci!

U organizaciji Županijskog školskog sportskog saveza 23.3. održano je županijsko natjecanje osnovnih škola u košarci. Za učenike 7. i 8.r. Učenici naše škole osvojili su prvo mjesto i tako izborili nastup na državnom prvenstvu u Poreču.

Zlatnu medalju primili su Jan Klem , Fran Jelić , Vanja Paležnica , Valentino Mijić, Manuel Dasović, Ante Matanović, Marko Čondić, Alen Abramović,  Matija Potoč,Jakov Rečić  i nastavnik Davorin Rupčić.

Dečki će našu školu predstavljati na državnom natjecanju u Poreču od 3. - 5.4.2022. 

Čestitke za osvojeno zlato i sretno na državnom natjecanju.

  

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 29. 3. 2022. 12:49

DANI HVATSKOG JEZIKA U PŠ VRANOVCI

Dani hrvatskoga jezika kulturna su manifestacija utemeljena odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine kojom se želi istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću. Hrvatski se jezik slobodno razvija, njime se slobodno piše i govori, a od 1. srpnja 2012. godine postao je i službeni jezik Europske unije.

Učitelji i učenici PŠ Vranovci ove su godine zajednički su odlučili obilježiti Dane hrvatskog jezika, a s ciljem da timskim radom potaknu očuvanje jezične raznolikosti i ljepota hrvatskih narječja i dijalekata, upoznaju druge europske jezike, razviju toleranciju prema drugim europskim jezicima, potaknu na učenje stranih jezika te na upoznavanje kultura drugih naroda. Kroz različite aktivnosti u vremenu od 9. do 16. ožujka sa svojim učiteljima stjecali su nova znanja i vještine poznavanja hrvatskoga jezika koje su i pokazali za vrijeme Projektnog dana 16. ožujka, kojega su posvetili našemu jeziku. U navedenom vremenu svi učenici su pozvani sudjelovati u prvom literarnom natječaju PŠ Vranovci  pod nazivom „Volim hrvatski“. Učenici su najprije poslušali  monologe o poznatim hrvatskim jezikoslovcima. Zatim su svoju usvojenost slušanog provjerili kvizom za razrednu i predmetnu nastavu. Najuspješniji učenici osvojili su simbolične nagrade u vidu društvene igre Volim Hrvatsku. Nakon kviza uslijedio je niz radionica u kojima su učenici vrijedno radili sa svojim učiteljima te su uspjeli spojiti i naizgled nespojivo. Svoje uratke učenici su predstavili na zajedničkom programu. Naši najstariji učenici su sa svojom učiteljicom matematike, pjesme naših poznatih pjesnika pretvorili u matematički zapis , isti su unosili na internetsku stranicu Music Algoritam koja je pretvarala brojčani zapis u melodiju. Učenici sedmih razreda predstavili su se    pjesmama predočenim u simbol broja Pi i pjesmama predočenim u znamenke broja Pi te prezentacijom o hrvatskim velikanima. Učenici šestih razreda predstavili su se  plakatom o dominikanskom redu i prvoj knjižnici u Hrvatskoj te napisali su prijateljsko pismo djeci Ukrajine na glagoljici. Učenici četvrtih razreda predstavili su svoje činkvine i plakate o hrvatskim piscima iz naših čitanki. Treći razredi pokazali su svoje poznavanje glagoljice ispisujući „Volim hrvatski“ i svoje inicijale. Također, učenici 3. g razreda kao podršku narodu u Ukrajini recitirali su pjesme Tarasa Ševčenka, poznatog ukrajinskog pjesnika, slikara i humanista. Učenici drugog razreda izradili su plakat sa pogrešno i pravilno napisanim riječima. Naši najmlađi učenici razveselili su nas lutkarskom predstavom i zijevalicama. Na kraju programa učenici petog razreda otpjevali su nam budnicu i tako nas potaknuli da se još više trudimo očuvati naš hrvatski jezik.

Nagrađeni učenici:

Kviz znanja

Predmetna nastava- Marko Pavlinović 7.f

Razredna nastava-  Lorena Sičanović 2.f

 

Literarni natječaj „Volim hrvatski“

Predmetna nastava- Valentina Vukoje 6.g

Razredna nastava – Lana Hrečkovski  4.e

Fotogalerija

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 26. 3. 2022. 22:24

LIK 2022.

LIK 2022. Priča o uspjehu ide ovako:
 
Kad voliš ono što radiš...
Kad vrijeme provodiš u usavršavanju onoga što voliš...
Kad imaš podršku roditelja, prijatelja, nastavnika...
Kad se družiš s ljudima koji te razumiju i podržavaju...
 
1. mjesto: Lara Benić 7.e
2. mjesto: Korina Mijić 5.d
pridružila im se i Nika Alar, 6.e u dijeljenju uspjeha i sreće malo niže na ljestvici rangiranih. Uspjeh se množi i dijeli: 
 
Srećom..
Zahvalnošću..
Slavljem..
Podrškom..
 
Čestitam navedenim učenicama, njihovim nastavnicima, roditeljima, prijateljima i svima koji su na najmanji način doprinijeli da se njihov uspjeh ostvari na ovako čudesan način. Prva dva mjesta, najbolji radovi u županiji !!! Pogledajte sami 😉
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 23. 3. 2022. 08:51

Svjetski dan Down sindroma

Osim što 21.3. označava početak proljeća također taj dan karakterizira i obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Namjera je potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom, potaknuti razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu. Odgovornost za to leži u svima nama. Oni su topli, dobrodušni, vedri, veseli, komunikativni...

 

Učenici 7.e razreda su kao znak podrške obukli čarape različitih boja.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 22. 3. 2022. 00:05

Pravilnik o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole Vijest ima dokument u privitku

Ekskurzije.doc

Obrazac_poziva_za_organizaciju_visednevne_izvanucionicke_nastave.docx

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 14. 3. 2022. 13:05

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ GEOGRAFIJE 2022.

U prilogu se nalaze rezultati ŽUPANIJSKOG NATJECANJA iz geografije 2022. godine. Rješenja su ranije poslana na adrese škola koje su sudjelovale na natjecanju. Rok za žalbe traje 30 minuta od vremena objavljivanja ove vijesti na stranicama škole. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 29 osnovnih i srednjih škola naše županije, 49 učenika osnovnih i 20 učenika srednjih škola. 
Čestitamo svim sudionicima na odličnom uspjehu! 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 7. 3. 2022. 15:20

Maškare u 2. razredu

Danas je obilježen jedan poseban dan. Dan u kojem su školske klupe pohađale princeze, reperi, klauni, učiteljice, vještice, vile, anđeli...

Drugašići su pokazali kako su kreativni pri izboru, ali i izradi zanimljivih maski i odijela.
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 2. 3. 2022. 09:02

Notice me my teacher

Od 30. siječnja do 4. veljače 2022. godine održan je Erasmus + projekt “ Notice Me My Teacher” (“Primijeti me moj učitelju!“). Ovo je druga mobilnost u istoimenom projektu gdje su učiteljice Nikolina Stanić, Jelena Miković, Anita Vodopija i Branka Peh posjetile rumunjski grad Ploiesti nedaleko Bukurešta. Cilj predavanja i radionica na kojima smo sudjelovale bio je upoznati se s novim načinima i metodama inkluzije i integracije djece s posebnim potrebama u redovnom odgojno-obrazovnom procesu. 

Prvi dan mobilnosti započeo je programom dobrodošlice domaćina, uz nazočnost zemalja partnera Litve, Turske i Hrvatske.

Odmah nakon toga uslijedilo je cjelodnevno predavanje Strategije poučavanja i prilagođeni kurikulum koji se koristi u inkluzivnom obrazovanju.

Dan je završio obilaskom škole naših domaćina Škola Gimnaziul “I.A. Bassarabescu” koja je veličinom i brojem učenika podjednaka našoj.

 

Sljedećih dana predavanja i radionice imale su za cilj upoznati nas s novim metodama i postupcima inkluzije u odgojno obrazovnom procesu. Mr. Alexandru Iordache prof. TZK ,upoznao nas je s igrama i vježbama za djecu s posebnim potrebama. Kroz radionicu i predavanje profesorice Angeline Georgescu prošli smo aktivnosti koje su nam približile kako apstraktne i zahtjevne pojmove iz kemije i fizike približiti djeci s posebnim potrebama te kako ih vrednovati.

Učiteljica Florentina Vasile pokazala nam je na primjeru iz prakse kako izraditi personalizirani plan poučavanja za djecu s posebnim potrebama. U izradi plana sudjeluje tim stručnjaka: roditelj, učitelj, stručna služba. Uslijedila je završna radionica izrade vunenih cvjetića (makova), na kojoj smo posebno uživale. Cilj ove radionice je poticanje senzomotoričkog razvoja učenika.

Rumunjska je zemlja srednjovjekovnih dvoraca, gotičkih crkava i šarmantnih gradova skrivenim među nekim od najzagonetnijih krajolika jugoistočne Europe. To je zemlja prekrasne prirode, bogate povijesti i dobrih ljudi.

Domaćini su se potrudili da upoznamo bogatu rumunjsku povijest kroz obilazak glavnog grada, regije Prahov te Transilvanijske regije. Bukurešt je popularno turističko odredište koje često nazivaju "balkanskim Parizom". Kroz grad prolaze dva velika bulevara, a velik dio zgrada izgradili su strani arhitekti, uglavnom Francuzi i Talijani. Posjetili smo i obišli Palacu Cotroceni, Palaču parlamenta - najveću zgradu parlamenta na svijetu u kojoj se nalazi više od 3000 soba s iznimno bogatim sadržajima. U blizini grada Brasov u regiji Transilvanija nalazi se utvrda Bran, poznatija i kao "Drakulin dvorac". Dvorac Bran izgradili su vitezovi Teutonskog reda u trinaestom stoljeću . Smješten je na stijeni i dominira čitavim krajem, a pogled s vrha dvorca je spektakularan.

Kući smo se vratile obogaćene iskustvima, novim saznanjima i novim prijateljstvima koja ćemo nastaviti njegovati.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 28. 2. 2022. 22:52

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 28. 2. 2022. 10:09

Dan ružičastih majica

I u našoj školi obilježili smo Dan ružičastih majica i na taj način željeli reći STOP vršnjačkom nasilju. Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Budući da se on ove godine obilježava 23.veljače, a učenici su tada na drugom dijelu zimskoga odmora, odlučili smo ga obilježiti danas i tako poslati poruku tolerancije, razumijevanja i uvažavanja.

Učenici 2.d i 2.e
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 21. 2. 2022. 21:13

Video o samotestiranju HZJZ-a

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 13. 2. 2022. 21:08

Obavijest za roditelje/skrbnike

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

 

Poštovane, poštovani,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog samotestiranja učenika.

 

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom (molimo obratite pozornost na kontakt s pozitivnim ukućanom kasnije u tekstu), a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

 

U prvoj isporuci moći ćete preuzeti dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja za sljedeća dva tjedna.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno te se obavlja jedanput tjedno. Iako se preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da zatim prijavite rezultate testa školi, testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola. Bitno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa možete zabilježiti u učenikovu bilježnicu/informativku koju učenik predočuje u školi ili ćete rezultat testa na neki drugi način na koji odredi škola dojavljivati školi.

 

Kao od početka pandemije, učenici ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), već se javljaju izabranom liječniku koji odlučuje o testiranju na COVID-19.

Isto tako, budući da prema uputama proizvođača nije prikladno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, molimo vas da vi kao roditelji/skrbnici mlađim učenicima provedete testiranje ili u slučaju starijih i samostalnih učenika pomognete ili nadzirete testiranja. 

 

Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene prema uputama HZJZ-a (upute su objavljene na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Postupanje-s-oboljelima-bliskim-kontaktima-oboljelih-i-prekid-izolacije-i-karantene-ver19.pdf) mogu, ovisno o dogovoru škole i roditelja/skrbnika, sudjelovati u rutinskom samotestiranju na dva načina:

  • kao i ostali učenici ili
  • na način da se samotestiraju samo u slučaju pozitivnog slučaja u njihovu razrednom odjelu; u ovom slučaju učenici će također dobiti dva testa budući da je preporuka HZJZ-a da se trebaju testirati odmah nakon posljednjeg kontakta te je preporučljivo da se testiraju i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom. Učenici koji su u slučaju kontakta s pozitivnom osobom oslobođeni karantene sukladno uputama HZJZ-a, a odlukom roditelja/skrbnika ne žele sudjelovati u rutinskom samotestiranju, provode u vlastitom aranžmanu samotestiranje odmah nakon kontakta i 5 - 7 dana od kontakta s pozitivnom osobom.

 

Dijeljenje kućanstva s osobom koja je pozitivna predstavlja veći rizik za zarazu od boravka u školi ili na izvanškolskim aktivnostima. Učenici koji nisu oslobođeni samoizolacije temeljem preboljenja ili cijepljenja sukladno dokumentu „Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ako dijele kućanstvo s pozitivnom osobom mogu biti oslobođeni samoizolacije:

  • ako sudjeluju u redovitom samotestiranju učenika, i
  • ako se samotestiraju u vlastitom aranžmanu svaka dva dana tijekom izolacije i još 7 dana nakon izolacije pozitivnog ukućana.

 

Kada se zbog bolesti ili na neki drugi način, neovisno o rutinskom samotestiranju, utvrdi da je neki od učenika pozitivan na SARS-COV-2, nakon saznanja o pozitivitetu moći ćete preuzeti dodatni test kako bi se provelo dodatno samotestiranje toga razrednog odjela, neovisno o već provedenome rutinskom samotestiranju koje se provodi jedanput tjedno. Škola će vam dodijeliti dodatne testove za samotestiranje prvi sljedeći dan nakon saznanja o pozitivitetu te je potrebno obaviti samotestiranje na dan primitka testova.

U slučaju pozitivnog brzog antigenskog testa na SARS-COV-2 za samotestiranje, postupa se sukladno Uputama HZJZ-a i test se potvrđuje PCR testom ili brzim antigenskim testom (BAT) u zdravstvenoj ustanovi ili ovlaštenom laboratoriju ili ordinaciji na teret HZZO-a na način da se javite izabranom liječniku obiteljske medicine ili pedijatru, a učenik je u izolaciji do zaprimanja rezultata PCR ili BAT testa i nakon zaprimanja rezultata testa ako je rezultat potvrdnog testa pozitivan.

 

Učenici kojima je izrečena samoizolacija unazad tjedan dana te im samoizolacija traje u vrijeme prvog rutinskog samotestiranja, u slučaju negativnog rezultata kreću u školu, a izrečena samoizolacija se administrativno automatski centralno prekida te roditelji/skrbnici ne trebaju javljati liječniku da liječnik prekine samoizolaciju. Ako je rezultat pozitivan, učenik ostaje kod kuće u izolaciji te se roditelji/skrbnici javljaju liječniku.

Ako škola u dogovoru s roditeljima/skrbnicima za pojedini ili više razrednih odjela odluči provoditi mjeru samotestiranja u prostorima škole, a ne kod kuće, navedeno je također moguće organizirati, o čemu ćete  dobiti dodatne informacije.

Ako ne želite da Vaše dijete sudjeluje u programu mjere redovitog samotestiranja na SARS-CoV-2, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu i dostavite je učitelju/razredniku Vašeg djeteta. U slučaju kontakta s pozitivnom osobom neće biti izuzeti od karantene.

Infografika:

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 10. 2. 2022. 08:56

POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE 2022. Vijest ima dokument u privitku

Nakon sastanka provedbenog povjerenstva za Županijsko natjecanje iz geografije objavljujemo POPIS UČENIKA POZVANIH NA ŽUPANIJSKU RAZINU NATJECANJA IZ GEOGRAFIJE 2022.
Natjecanje će se održati 07.03.2022. godine. O samom načinu održavanja natjecanja obavijestit ćemo vas nakon dobivenih uputa od državnog povjerenstva. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu.
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 4. 2. 2022. 17:21

Različitosti su začin života

Glazba utječe na ljude na razne načine, prisutna je u svakoj kulturi i igra veliku ulogu u našem svakodnevnom životu. Ona može biti izvor inspiracije, aktiviranja tijela, izvor relaksacije, te izvor poticanja mašte. 

 
Učenici 2.c razreda, u sklopu glazbenog zadatka projekta "Različitosti su začin života", prepustili su se glazbi i odlučili postati dizajneri najljepših modela rukavica.
 
Učiteljica Sanja Bjelobabić
 
 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 31. 1. 2022. 20:08

Plan upisa u 1.razred u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

 

Plan_ upisa.PDF

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 25. 1. 2022. 18:17

Diseminacija projektnih aktivnosti

Na sjednici Učiteljskog vijeća 7.siječnja učiteljica Katarina Bubalo je predstavila projektne aktivnosti u sklopu posjete naših učiteljica Italiji projekta "Primijeti me, moj učitelju".

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 12. 1. 2022. 13:10

Diseminacija projektnih aktivnosti

Na sjednici Učiteljskog vijeća 7.siječnja učiteljice Mirna Jurković Pavić i Melita Jagodić su predstavile projektne aktivnosti u sklopu domaćinstva koje se odvijalo u našoj školi projekta "Poduzetno dijete, snažno društvo".

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 12. 1. 2022. 12:49

Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata za učitelja RN Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 7. 1. 2022. 12:34

eTwinning projekt

Učenici od 4. do 8. razreda iz svih škola izradili su i samostalno napisali čestitku povodom Božića. Čestitke smo razmijenili između tri slavonske škola putem pošte (Vinkovci, Oriovac i Slavonski Brod s područnim školama).
Svaki učenik koji je poslao čestitku, dobio je čestitku od učenika iz partnerske škole.

https://sites.google.com/view/weihnachtskarten-in-slawonien/po%C4%8Detna-stranica

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 23. 12. 2021. 22:50

Prvenstvo Hrvatske 2021.

Ponosni smo na naše učenike Mihovila Vučkovića (6.c) i Emu Mandurić (4.b) koji su nastupili na prvenstvu Hrvatske te kao mlađi juniori ŠPK Top Dance osvojili 2.mjesto.

Mihovil i Ema su  nastupili i na 1. kupu Hrvatske u Zagrebu i osvojili 1. mjesto. Nakon toga su u Krakowu došli do polufinala.
 
Čestitamo našim učenicima i želimo im puno uspješnih plesnih koraka u budućnosti.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 17. 12. 2021. 20:08

Različitosti su začin života

Učenici 2.d razreda su sudjelovali na virtualnom sastanku s učenicima iz Poljske, Rumunjske i Portugala. 

 
Zaželjeli su svojim prijateljima sve najbolje povodom nadolazećih blagdana, a potom im otpjevali veselu pjesmicu. 
 
   Učiteljice Melita Jagodić i Sanja Bjelobabić
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 17. 12. 2021. 20:00

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 16. 12. 2021. 20:57

Različitosti su začin života

Stigao nam je i novi zadatak projekta "Različitosti su začin života". Učenici 5.e razreda PŠ Vranovci uz učiteljice Nikolinu Stanić i Slavicu Čugura Vukovarac su se odlučili jedan dan obući u simboličnu plavu boju te slušati blues, a učenica Bruna Burazer (6.e) uz pomoć učiteljice Jasne Stajić se pretvorila u pravu malu rokericu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 16. 12. 2021. 20:50

Poduzetno dijete, snažno društvo

Učenici i učitelji Osnovne škole „Bogoslav Šulek“ bili su domaćini KA2 projekta „Poduzetno dijete, snažno društvo“. U goste su stigli učitelji i učenici zemalja partnera Bugarske, Sjeverne Makedonije, Poljske i Turske.

Udruživanjem, projektom, želimo dizajnirati i proizvoditi poduzetničke proizvode te provoditi aktivnosti koje radimo u našim školama. Poduzetništvo se pokazuje kao jedna od osnovnih vještina koju bi svaki pojedinac trebao imati u 21. stoljeću. Društvo se sastoji od pojedinaca i  staje na svoje noge uz njihov doprinos. Jedna od najvećih prepreka poduzetništvu je strah od neuspjeha. Razlog tome je nedostatak zdrave infrastrukture u poduzetništvu i nedostatak potrebne obuke. Ako našim učenicima pružimo potrebno te im omogućimo da iskuse smisao za dostignuća, možemo prevladati taj strah i podržati ih da postanu uspješni poduzetnici u budućnosti.

Kako bismo im ponudili ovu priliku te ih uveli u poduzetništvo učenike smo uz stručno predavanje gospođe Gordane Prebeg upoznali s koracima koje je potrebno poduzeti te naposljetku kako je svaku priliku moguće iskoristiti za uspjeh. Zadatak učenika je bio izrada balzama za usne i ruke od prirodne kozmetike, logotipa izrađenog proizvoda te naposljetku reklama kojom bi proizvod plasirali na tržište.

 

Svakom zadatku učenici su pristupali otvoreno te uz pomoć svojih novih prijatelja uspješno ih izvršili. Radovi su bili iznimno kreativni te smo bez sumnje uvjereni da imamo skupinu pravih budućih poduzetnika.

Osim rada na zadacima gostujući učenici i učitelji su imali prilike saznati nešto o našem gradu i prošetati se ulicama i trgovima uz stručnog vodiča, ali i od zamjenice gradonačelnika Marine Martić Puača koja nas je velikodušno primila i pripremila nam srdačnu dobrodošlicu. Uz to smo posjetili i grad Đakovo, Državnu ergelu u Đakovu te glavni grad Zagreb u kojem smo uz veselog stručnog vodiča pobliže upoznali našu metropolu.

Zadnji dan su svim sudionicima uručeni certifikati te su se naši učenici teško rastali od novostečenih prijatelja do novog susreta koji će biti u Sjevernoj Makedoniji u ožujku.

Sanja Bjelobabić, projektni koordinator

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 13. 12. 2021. 22:38

Sv. Nikola

Sveti Niko svijetom šeta.... 6.12.2021. došetao je i u našu školu i unio sreću i veselje najviše našim učenicima. Posjetio ih je osobno u svaki razred, podijelio im bombone i veliki osmijeh. Učenicima i učiteljima uljepšao dan, a djeci poslao poruku: "Dobro je činiti dobro". Sveti Nikola napustio je našu školu s punim srcem i obećao da će se vratiti i sljedeće godine.

Učiteljica Andrea Miloš

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 9. 12. 2021. 14:12

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

I u našoj školi obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici matične i područnih škola ispred zgrade škole su u pratnji učitelja upalili lampione i tako simbolično obilježili ovaj dan. Obilježavanju su se pridružili i izradom prigodnih panoa u učionici povijesti i holu škole. Dio učenika dodatne nastave povijesti svijeće je upalio i u Vukovarskoj ulici u Slavonskom Brodu.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 17. 11. 2021. 21:07

OBAVIJEST UČENICIMA I UČITELJIMA

U četvrtak, 18. studenoga je državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Godišnjim planom i programom  rada Škole petak, 19. studenoga 2021. je  planiran kao nenastavni  dan.

Povratak učenika na nastavu je u ponedjeljak 22. studenoga 2021. godine prema rasporedu.

Slavonski Brod, 16.11.2021. 

                                                                                         Ravnateljica,

                                                                                  Slavica Đurđević

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 17. 11. 2021. 16:04

Obavijest

Od ponedjeljka 15.11.2021. g. učenici 1.- 4. r. kod ulaska u školu i prolaska zajedničkim prostorijama tj. u svim situacijama koje kratko traju kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela obvezni su nositi masku.

 

Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/ zaposlenik čije zdravstveno stanje to onemogućuje, što potvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za zaposlenika.

 

                                                           Ravnateljica Slavica Đurđević

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 14. 11. 2021. 21:17

Odluka - obvezno testiranje

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 14. 11. 2021. 10:20

DOPUNA Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 8. 11. 2021. 21:17

Obavijest učenicima 1.-8. razreda

Dragi učenici i poštovani roditelji,

od ponedjeljka 8.11.2021. godine nastava će se izvoditi u školi prema ustaljenom rasporedu.

1. smjena - 1., 3. 5.i 7. razredi

2. smjena - 2., 4., 6. i 8. razredi

                                     Ravnateljica
                                Slavica Đurđević

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 5. 11. 2021. 19:12

Dan kruha i dan jabuka

20. 10. 2021. godine učenici 1.c razreda na izvannastavnoj aktivnosti upoznali su važnost jabuke kao kraljice voća. Njihove vrijedne ruke napravile su sočnu savijaču . Upoznali su se sa značenjem recepta i važnosti pažljivog čitanja istog. Nakon toga obilježili smo  Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje. Svoju zahvalnost učenici su iskazali plesom i pokazali pekarsko umijeće izradom krašotica.

Učiteljica Andrea Miloš

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 30. 10. 2021. 12:59

Obavijest učenicima i učiteljima

U ponedjeljak 1. studenog je državni blagdan Svih svetih kada se sjećamo svih svetaca na nebu i svojih dragih pokojnika.

Utorak, 2.11. i srijeda 3.11.2021. g. jesenski je odmor učenika.

Nastava počinje u četvrtak 4.11.2021. godine.

Četvrtak 4.11. i petak 5.11.2021. g. nastava će se izvoditi on line.

Učenici 1. - 4. razreda nastavu će pratiti putem Viber grupe.

Učenici 5. - 8. razreda nastavu će pratiti putem platforme Teams po rasporedu.

 

 

Slavonski Brod, 28.10.2021. g.

Ravnateljica
Slavica Đurđević

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 28. 10. 2021. 13:53

Zaključak o davanju suglasnosti za prelazak na online nastavu u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Slavonski Brod Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 28. 10. 2021. 13:48

Dani kruha

Učenici 2. razreda u četvrtak, 14. listopada, proslavili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 

Danas smo ponijeli jako puno slastica. Enin tata je naručio veliku pizzu. Jako smo se prejeli. Jako su mi se svidjeli Nelini muffini. Ovaj dan je bio najbolji ikad.

Mia, 2. b

 

Ja sam se lijepo proveo na Dan kruha. Pojeo sam puno kiflica. Bile su jako fine! Moji prijatelji i ja smo se slikali. Bilo je baš zabavno!

Mihael, 2. c

 

U četvrtak smo proslavili Dan kruha. Tog smo dana svi ostali na ini i svi su nešto donijeli. Stolovi su bili puni kiflica, kolača i muffina. Najviše nam se svidjelo kad smo učili poslovice o kruhu.

Marina i Mateo, 2. d

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 21. 10. 2021. 11:45

MEĐUNARODNO ISTRAŽIVANJE RAZVOJA ČITALAČKE PISMENOSTI

                   (Progress in International Reading Literacy Study)

     Osnovna škola „Bogoslav Šulek” je izabrana za provođenje projekta čitalačke pismenosti. Projekt i vrednovanje će se provesti u nasumično odabranim petim razredima tijekom listopada/studenog 2021. godine. Provoditelj međunarodnog istraživanja razvoja čitalačke pismenosti je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.
     PIRLS istraživanje se provodi u organizaciji Međunarodnoga udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (International Association for the Evaluation of Educational Achievement – IEA), nezavisne međunarodne organizacije koju čine nacionalne istraživačke institucije i državne agencije, a koja provodi međunarodna istraživanja učeničkih postignuća od 1959. godine. Čitanje je možda najvažnija vještina koju dijete može usvojiti, a ključna je za akademska postignuća, kao i za daljnji život. PIRLS je međunarodno istraživanje čitalačke pismenosti učenika četvrtoga/petoga razreda koje se provodi od 2001. godine svakih pet godina. PIRLS 2021. peti je ciklus ovoga istraživanja kojim se dobiva uvid u trendove u postignućima učenika u čitalačkoj pismenosti tijekom perioda od dvadeset godina. Na temelju sveobuhvatnoga okvira istraživanja, PIRLS-om su prikupljeni međunarodno usporedivi podatci o tome koliko dobro djeca čitaju nakon prve četiri godine osnovnoškolskoga obrazovanja. Uz Hrvatsku, više od 50 zemalja sudjeluje u ciklusu PIRLS 2021. Važno je napomenuti da istraživanje PIRLS nije namijenjeno vrednovanju pojedinih učenika, učitelja ili ravnatelja. Niti jedan podatak koji može poslužiti identifikaciji pojedinih učenika, učitelja ili škola neće biti objavljen. Podaci koji se prikupljaju istraživanjem služe za praćenje obrazovnih sustava i pružaju informacije važne za oblikovanje obrazovanja  bez otkrivanja identiteta ispitanika.
     Rezultat učenika četvrtih razreda u Republici Hrvatskoj u ciklusu PIRLS 2011. bio je iznadprosječan (533 boda) ili 8. mjesto na ljestvici od 45 zemalja.
                                                                                                                                  

Ravnateljica
Slavica Đurđević

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 11. 10. 2021. 18:52

PRIMIJETI ME, MOJ, UČITELJU!

Potpuno novo iskustvo doživjele su četiri učiteljice Osnovne škole „Bogoslav Šulek“ Slavonski Brod: Zvonka Ivković, Katarina Bubalo, Tanja Matanović i Slavica Čugura Vukovarac, od 27.9. do 1.10. 2021. godine sudjelujući u Erasmus + projektu Notice me, my teacher! ( Primijeti me moj, učitelju!). Cilj projekta, upoznati je nove mogućnosti, nove metode i primjere dobre prakse u području inkluzije u odgojno-obrazovnom radu.  Prva je mobilnost održana u mjestu Bagheria. Bagheria je grad u sjevernom dijelu Sicilije, 40-ak kilometara udaljen od Palerma. Grad mediteranske klime, afričke arhitekture, kamenom popločenih ulica, visoko iznad krovova kuća izdignutih zvonika crkava. Grad koji neobično mirno i spokojno živi danju i budi se oko 18 sati kada se malo spusti temperatura i popusti sparina.  Domaćini  prve mobilnosti bili su učitelji škole Ignazio Buttitta, a partneri u projektu, uz našu školu,  učitelji iz Turske, Litve i Rumunjske. Prvog dana mobilnosti upoznali smo naše domaćine.  Dočekao nas je učitelj Antonino sa svojim učenicima recitacijama pjesama na jezicima zemalja partnera. Recitacija Prve riči što sam je čuo Vanje Radauša, zasuzila je naše oči. Tijekom ceremonije otvaranja upoznali smo naše partnere. Nas je predstavila učiteljica engleskoga jezika Zvonka Ivković.  Tijekom boravka na Siciliji slušale smo  vrlo zanimljiva i poticajna  predavanja naših domaćina: Inkluzivno obrazovanje u školi Ignazio Buttitta i predavanje profesora Gioacchinoa Lavarcoa, sveučilišnog profesora Fakulteta u Palermu koji nam je kroz prizmu umjetnosti  osvijestio činjenicu da pojam odgoja postoji od Krista do danas te predavanje profesora Giuseppea Battaglia o ulozi sporta i fizičke aktivnosti u mentalnom zdravlju. Sudjelovale smo u radionici profesora tjelesne kulture Giannija Mattea Lo Pippara i upoznale se s praktičnim aktivnostima pri integraciji učenika s posebnim potrebama. Posjetile smo i školu za slijepe učenike u Palermu u kojoj su nas učitelji oduševili meditativnom glazbeno-plesnom metodom opuštanja učenika s posebnim potrebama. Naša je domaćica bila slijepa učiteljica pokazavši nam da učenje i prenošenje znanja nema granica.

               Sicilija ima jedinstvenu povijest, spoj španjolske, normanske, arapske, grčke i rimske kulture koje ju čine neodoljivom i poželjnom destinacijom. Na obalama Tirenskoga mora, ugodno je oku i nepcu. Domaćini su se pobrinuli da posjetimo neizostavne sicilijanske turističke destinacije: Segestu – povijesno mjesto s arheološkim nalazištima iz razdoblja grčke kolonizacije s impozantnim Segestinim hramom; Erice – gradić koji brižno čuva svoj oblik srednjovjekovne utvrde na 751 metar nadmorske visine, grad s kojeg se pruža pogled koji oduzima dah; Trapani – mjesto branja soli gdje vjetrenjače imaju ulogu mlinova; Cefalu – srednjovjekovni gradić u čijem je središtu Katedrala koja je na popisu Unescove svjetske baštine i Palermo – multikulturalni grad s upečatljivom afričkom tržnicom, kazalištem i mnogobrojnim crkvama. Iz sicilijanskih se slastičarnica gradom širi opojan miris slastica neodoljiva okusa arancina, marcipana, riccota sira, badema, pistacija….

             Vrijeme je presudno danas više nego ikad: učenje je pitanje vremena, za učenje treba vrijeme i svaki učenik treba vrijeme. Škola i poučavanje globalni su problem i svi se učitelji u svijetu suočavaju sa sličnim ili istim problemima.  Svi danas odgajaju i imaju različita pravila: roditelji, učitelji, prijatelji, mediji… Učitelji trebaju vrijeme i potporu roditelja i društva. Dio smo jedne velike obitelji učitelja koja se u svom poslu susreće sa sličnim problemima. Problemi nemaju granica. Biti učitelj je poslanje. Svaki je novi dan, nova prilika za učenje. S tim smo se mislima vratile u našu školu. Jedva čekamo novu mobilnost i novu priliku za učenje.

Slavica Čugura Vukovarac, prof

                                        

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 6. 10. 2021. 20:10

Variety is the spice of life

U sklopu projekta Variety is the spice of life, naši učenici Luciana Emanović i Tino Sekulić predstavili su sportske aktivnosti škole.
 
U Osnovnoj školi Bogoslav Šulek sve sportske aktivnosti provode se u sklopu Školskog sportskog društva. Sportske aktivnosti provode se kao međurazredna natjecanja, izvannastavne aktivnosti i sudjelovanje na međuškolskim natjecanjima.
Škola organizira i provodi međurazredna natjecanja i izvannastavne aktivnosti.
Hrvatski školski sportski savez organizira i provodi međuškolska sportska natjecanja.
Sportske aktivnosti omogućavaju pravilan zdravstveni rast i razvoj, stjecanje pravilnih radnih navika, poštivanje pravila i pravilan sociološki razvoj. U školi su organizirane sljedeće sportske aktivnosti u koje se djeca dobrovoljno uključuju.
Tijekom školske godine u periodu od listopada do svibjnja organizirana je Školska Liga, koja se provodi kroz međurazredna sportska natjecanja za 6.7 i 8.razreda. Aktivnosti u Ligi organizirane su za natjecatelje, navijače i suce.
U 6.razredu natjecanje se provodi u rukometu, u 7. i 8. razredu provodimo natjecanje u košarci i odbojci.
Kroz školske Lige provodimo osposobljavanje učenica i učenika za suce iz rukometa, košarke i odbojke.
Završni turnir sportskih Liga realizira se na Danu škole pri obilježavanje sportskog dana.
U mjesecu rujnu sportskim aktivnostima obilježavamo Olimpijski dan kroz sportska natjecanja iz atletike, odbojke, nogometa i košarke te elementarnim igrama i štafetnim igrama.
Učenici od 1. do 4. razreda uključuju se u izvannastavne aktivnosti kroz ritmičku skupinu. Međurazredna natjecanja u razrednoj nastavi održavaju se kroz natjecanja u trčanju, graničaru i potezanju užeta.
Sportska natjecanja povodom Dana škole provode se u područnim školama u Vranovcima i Šušnjevcima.
U našoj školi učenice i učenici se mogu uključiti i u izvannastavne sportske aktivnosti iz košarke i odbojke. 
Naša škola sudjeluje i u međuškolskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u sportskim igrama košarke, odbojke i rukometa.

                                  
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 5. 10. 2021. 09:07

RED VOŽNJE za prvi dan nastave (6.9.2021.) razredna nastava

PRVA SMJENA MŠ
 
POLAZAK Šestinac- 7.00h
POVRATAK kući- 10.15 h
 
DRUGA SMJENA MŠ
 
POLAZAK Šestinac- 12.00 h
POVRATAK kući- 15.15 h
 
 
PRVA SMJENA PŠV
 
POLAZAK Ježevik- 7.00 h
POVRATAK kući- 10.15 h
 
DRUGA SMJENA
 
POLAZAK Ježevik-13.00 h
POVRATAK kući- 16.10 h
 
PRVA SMJENA PŠŠ
 
POLAZAK Korduševci- 7.00 h
POVRATAK kući- 10.15 h
  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 4. 9. 2021. 11:48

Obavijest učenicima!

Prvoga dana nastave učenici 5.-8. razreda prvi sat će imati sat razrednika, a ostale sate po rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 3. 9. 2021. 15:17

RASPORED SATI (2021./2022.šk.g.)

ŠK. GOD. : 2021./2022.

PREDMET: informatika (matična)

NASTAVNICA: Romana Bajrić Havić, Bojana Jurančević, Miranda Dragičević, XY inf

 

6. i 8. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

3de

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

3de

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

3bd

 

 

 

 

4.

10,10-10,55

3bd

 

 

 

 

5.

11,00-11,45

1ac

 

1bd

 

3ac

6.

11,50-12,35

1ac

 

1bd

 

3ac

7./0.

12,40-13,25

 

 

2ce

 

2cd

1.

13,30-14,15

 

2g/3h

2ce

4cd

2cd

2.

14,20-15,05

 

2g/3h

 

4cd

2ab

3.

15,20-16,05

 

1f/4h

 

4ab

2ab

4.

16,10-16,55

 

1f/4h

 

4ab

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

 

5. i 7. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

 

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

 

 

 

4cd

4ab

4.

10,10-10,55

 

 

2ce

4cd

4ab

5.

11,00-11,45

 

 

2ce

2cd

2ab

6.

11,50-12,35

 

 

1bd

2cd

2ab

7./0.

12,40-13,25

1ac

 

1bd

 

3ac

1.

13,30-14,15

1ac

2g/3h

 

 

3ac

2.

14,20-15,05

3bd

2g/3h

 

 

 

3.

15,20-16,05

3bd

1f/4h

 

 

 

4.

16,10-16,55

3de

1f/4h

 

 

 

5.

17,00-17,45

3de

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

ŠK. GOD. : 2021./2022.

PREDMET: informatika

NASTAVNICA: Bojana Jurančević

 

6. i 8. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

6f

 

2.

8,20-9,05

 

 

 

6f

 

3.

9,20-10,05

3fg

 

 

6g

 

4.

10,10-10,55

3fg

7fg

 

6g

 

5.

11,00-11,45

2f

7fg

 

 

 

6.

11,50-12,35

2f

1f

 

4e

 

7./0.

12,40-13,25

4f

1f

 

4e

 

1.

13,30-14,15

4f

 

 

 

 

2.

14,20-15,05

 

 

8ac

 

8f

3.

15,20-16,05

 

 

8ac

 

8f

4.

16,10-16,55

 

 

 

 

5e

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

5e

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

 

5. i 7. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

 

 

8ac

 

 

3.

9,20-10,05

 

 

8ac

 

 

4.

10,10-10,55

4f

 

 

 

5e

5.

11,00-11,45

4f

1f

 

 

5e

6.

11,50-12,35

2f

1f

 

4e

8f

7./0.

12,40-13,25

2f

7fg

 

4e

8f

1.

13,30-14,15

3fg

7fg

 

6f

 

2.

14,20-15,05

3fg

 

 

6f

 

3.

15,20-16,05

 

 

 

6g

 

4.

16,10-16,55

 

 

 

6g

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

ŠK. GOD. : 2021./2022.

PREDMET: informatika

NASTAVNICA: Romana Bajrić Havić

 

6. i 8. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

6d

6b

7ad

2.

8,20-9,05

 

 

6d

6b

7ad

3.

9,20-10,05

 

 

7ce

6a

7bc

4.

10,10-10,55

 

 

7ce

6a

7bc

5.

11,00-11,45

 

 

 

6c

 

6.

11,50-12,35

 

 

 

6c

 

7./0.

12,40-13,25

 

 

 

 

 

1.

13,30-14,15

5d

5a

 

 

 

2.

14,20-15,05

5d

5a

 

 

 

3.

15,20-16,05

 

5b

 

 

 

4.

16,10-16,55

 

5b

 

 

 

5.

17,00-17,45

 

5c

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

5c

 

 

 

 

 

5. i 7. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

5d

5a

 

 

 

2.

8,20-9,05

5d

5a

 

 

 

3.

9,20-10,05

 

5b

 

 

 

4.

10,10-10,55

 

5b

 

 

 

5.

11,00-11,45

 

5c

 

 

 

6.

11,50-12,35

 

5c

 

 

 

7./0.

12,40-13,25

 

 

 

 

 

1.

13,30-14,15

 

 

6d

6b

 

2.

14,20-15,05

 

 

6d

6b

7bc

3.

15,20-16,05

 

 

7ce

6a

7bc

4.

16,10-16,55

 

 

7ce

6a

7ad

5.

17,00-17,45

 

 

 

6c

7ad

6.

17,50-18,35

 

 

 

6c

 

 

ŠK. GOD. : 2021./2022.

PREDMET: njemački jezik

NASTAVNICA: Inga Lipovac

 

6. i 8. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

5ac

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

5ac

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

5bd

7c

7d

 

 

4.

10,10-10,55

5bd

7c

7d

 

 

5.

11,00-11,45

4c

4a

4d

7ae

 

6.

11,50-12,35

4c

4a

4d

7ae

6b

7./0.

12,40-13,25

 

6a

6e

6cd

6b

1.

13,30-14,15

 

6a

6e

6cd

 

2.

14,20-15,05

 

 

 

 

 

3.

15,20-16,05

 

 

 

 

 

4.

16,10-16,55

 

 

 

 

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

 

5. i 7. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

 

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

 

6a

6e

 

 

4.

10,10-10,55

 

6a

6e

 

 

5.

11,00-11,45

4c

4a

4d

 

 

6.

11,50-12,35

4c

4a

4d

6cd

6b

7./0.

12,40-13,25

5bd

7c

7d

6cd

6b

1.

13,30-14,15

5bd

7c

7d

7ae

 

2.

14,20-15,05

5ac

 

 

7ae

 

3.

15,20-16,05

5ac

 

 

 

 

4.

16,10-16,55

 

 

 

 

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

ŠK. GOD. : 2021./2022.

PREDMET: njemački jezik

NASTAVNICA: Tajana Vonić

 

6. i 8. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

 

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

 

7b

 

 

 

4.

10,10-10,55

7fg

7b

 

 

 

5.

11,00-11,45

7fg

4b

 

 

 

6.

11,50-12,35

5e

4b

4g

 

4ef

7./0.

12,40-13,25

5e

8d

4g

8ae

4ef

1.

13,30-14,15

8f

8d

 

8ae

6fg

2.

14,20-15,05

8f

 

 

8bc

6fg

3.

15,20-16,05

 

 

 

8bc

 

4.

16,10-16,55

 

 

 

 

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

 

5. i 7. razredi prva smjena

SAT

VRIJEME

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

7,30-8,15

 

 

 

 

 

2.

8,20-9,05

 

 

 

 

 

3.

9,20-10,05

 

8d

 

 

 

4.

10,10-10,55

8f

8d

 

8ae

6fg

5.

11,00-11,45

8f

4b

 

8ae

6fg

6.

11,50-12,35

5e

4b

4g

8bc

4ef

7./0.

12,40-13,25

5e

7b

4g

8bc

4ef

1.

13,30-14,15

7fg

7b

 

 

 

2.

14,20-15,05

7fg

 

 

 

 

3.

15,20-16,05

 

 

 

 

 

4.

16,10-16,55

 

 

 

 

 

5.

17,00-17,45

 

 

 

 

 

6.

17,50-18,35

 

 

 

 

 

 

MATIČNA 1., 3., 5. i 7.

 

MATIČNA 2., 4., 6. i 8.

VRANOVCI 1., 3., 5. i 7. ujutro i popodne

VRANOVCI 2., 4., 6. i 8. ujutro

VRANOVCI 2., 4., 6. i 8. popodne