preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KAD ZVONO ZVONI!

            

1. 7.30 - 8.15
2. 8.20 - 9.05
3. 9.20 - 10.05
4. 10.10 - 10.55
5. 11.00 - 11.45
6. 11.50 - 12.35
7./0. 12.40 - 13.25
1. 13.30 - 14.15
2. 14.20 - 15.05
3. 15.20 - 16.05
4. 16.10- 16.55
5. 17.00 - 17.45
6. 17.50 - 18.35

 

Portal za škole
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

OBAVIJEST O UPISIMA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE "BOGOSLAV ŠULEK", PŠ VRANOVCI Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o upisu možete preuzeti u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 20. 5. 2021. 22:19

LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

Dana 23. travnja obilježili smo Noć knjige u našoj školi. Sudjelovali su svi učenici drugih, četvrtoga, šestih i osmih razreda.  Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja odlukom Sabora Republike Hrvatske iz 1996. godine, a u spomen na Marka Marulića, koji je toga dana 1501. godine dovršio svoju Juditu. Ovogodišnja tema Noći knjige bila je ljekovita moć knjige. Iako su na snazi oštre epidemiološke mjere  i razredi se ne smiju miješati, mi smo ipak osmislili način kako obilježiti Noć knjige. Učenici 8.e razreda su nas sa svojim zanimljivim programom proveli kroz ovaj poseban dan za hrvatsku književnost. Program su vodili govoreći na novi školski razglas proveden kroz sve učionice škole.  Kao uvod u Noć knjige, ukratko smo se upoznali s poviješću hrvatske  knjige i saznali zašto se Noć knjige obilježava. Slušali smo i top listu  knjiga 8.e razreda, ali i preporuke za knjige. Saznali smo i nešto više o Ivani Brlić Mažuranić, poznatoj hrvatskoj književnici. Za vrijeme trećeg školskog sata slušali smo audio zapis poznate priče Šume Striborove autorice Ivane Brlić Mažuranić. Nakon odslušanog djela imali smo kratku provjeru kojom smo provjerili koliko dobro učenici slušaju i prate. Učenici koji su najpozornije slušali to jest oni koji su imali najveći broj bodova nagrađeni su knjigom i majicom s printom Noć knjige. Nadamo se da su učenici naučili nešto novo te da su zadovoljni trudom i radom učenika 8.e razreda. Drago nam je da smo imali priliku održati Noć knjige u našoj školi. Mi ćemo čitati još više nego prije i voditi se izrekom da je čitati zapravo sanjati otvorenih očiju jer knjiga je san koji držimo u ruci.

Josipa Pasler 8. E

 

Sve fotografije pogledajte na opširnije. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 29. 4. 2021. 15:56

OBAVIJEST RODITELJIMA djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu

OBAVIJEST RODITELJIMA

djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu,

s područja: VRANOVCI, BUKOVLJE, ŠUŠNJEVCI, KORDUŠEVCI, JEŽEVIK

 

Roditelji djece školskih obveznika za upis u 1. razred:

djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. g. te djeca kojima je prošle godine odgođen upis u osnovnu školu, a koji ove godine nisu bili na testiranju djece u školi, trebaju se javiti pedagogu u Područnoj školi Vranovci u Vranovcima.

Pedagog je u školi parnim datumima.

 Pedagog: Stjepan Aščić

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 22. 4. 2021. 11:33

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo sve roditelje i učenike da od ponedjeljka 19.4.2021. nastavu redovito pohađaju svi učenici od prvog do osmog razreda
i to po MODELU A - nastava u učionicama.

Nastava se odvija prema redovitom rasporedu.
Odluku o modelu rada osnovnih škola možete pogledati na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 16. 4. 2021. 15:49

Jačanje mentalnog zdravlja kroz igre na otvorenom i sport

U travnju nam je stigao novi zadatak za Erasmus+ projekt u kojem smo morali istražiti gdje, kako, čime, s kime te koje igre su igrali naši djedovi i bake.

Budući da je  4.e razred iz PŠ Vranovci upoznat s folklornim igrama i plesovima našega zavičaja jer su gotovo  svi članovi folklorne skupine, to nam je bio zanimljiv zadatak.

Dogovorom smo izabrali najzanimljivije igre; „Care daj vojsku“, „Brusim, brusim škarice“, „Dvi se babe vožale“, „Fuzguz“, „Boj kopunova“, „Lovica na kanalu“, i „Crvi, mravi“.

Nakon uvježbavanja istih, dogovorili smo se da se obučemo u narodne nošnje i snimimo svaku igru vani, u dvorištu naše učenice Eme Drčelić. Učenici su kratko opisali kako smo odjeveni i kakve su igre kojih smo se igrali. U prijevodu nam je pomogla prof. Barbara Ančić.

Nakon dugotrajnog snimanja, roditelji su nam pripremili zakusku koju smo u potpunosti zaslužili. Video možete pogledati na linku:
http://www.dropbox.com/s/qn62o84ax3leods/Erasmus.mp4?dl=0

                                                                                   Razrednica Branka Peh

Ostale fotografije možete pogledati na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 16. 4. 2021. 14:13

Raznolikost je začin života – inkluzivno obrazovanje

Naša škola provodi aktivnosti u sklopu Erasmus + projekta Raznolikost je začin života sa školama partnerima iz Rumunjske, Poljske i Portugala. Projekt se temelji na prihvaćanju i uvažavanju kulturoloških različitosti, poticanju jednakosti i kreativnosti te razvoju tolerancije među mladima.

26. ožujka održana je videokonferencija na kojoj je našu školu predstavljao 6. f razred, PŠ Vranovci. Zadatak je bio predstaviti posebnosti svoje države i upoznati posebnosti zemalja sudionica. Predstavljanje je pripremljeno uz pomoć alata Padlet. Jezik sporazumijevanja je bio engleski. Svaki je razred prema zadanim smjernicama predstavljao svoju zemlju video uratkom, prezentacijom, filmom, tv-spotom ili tekstualnim opisom uz pomoć mape na kojoj su bila označena mjesta koja učenici preporučuju posjetiteljima.  Videokonferenciju su započeli učenici iz Poljske predstavljajući svoju zemlju.  Sljedeći smo bili mi. Predstavljalo nas je šest učenika. Izlaganje smo započeli pozdravom svim sudionicima i filmom o našoj školi. U filmu su istaknute sve projektne aktivnosti koje provodimo tijekom školske godine. Uslijedilo je putovanje Hrvatskom. Započeli smo ga čarobnim mjestom u našoj neposrednoj blizini. Odlutali smo u Šumu Striborovu. Put iz šume odveo nas je do Adrenalinskoga parka Duboka. Jako smo ogladnjeli te smo otputovali do Osijeka gdje smo uz pomoć prezentacije upoznali regionalnu kuhinju Hrvatske . Mladima smo pokazali mjesta gdje se možemo opustiti, zabaviti i nešto novo naučiti. Virtualno smo posjetili Krapinu i jedinstveni Muzej krapinskoga neandertalca. Bogatu hrvatsku prošlost prikazali smo posjetom pulskoj Areni, gradu Šibeniku, Dioklecijanovoj palači i Dubrovačkim zidinama. Na listi UNESCO-a mnogo je hrvatske nematerijalne kulturne baštine. Otputovali  smo u Sinj na  vitešku igru Sinjsku alku. Izlaganje smo završili video-spotom Hrvatske turističke zajednice postavljenim na glavni grad Republike Hrvatske – Zagreb. Kroz prirodne ljepote, bogatu kulturnu baštinu, gastronomsku ponudu i  mjesta za zabavu i opuštanje proveli su nas poznati hrvatski sportaši i umjetnici. Videokonferencija je završila  Kahoot- kvizom   koji su pripremili učenici iz Poljske. Na našu veliku radost učenici 6. f pobjednici su kviza.

Bilo je zanimljivo, zabavno i poučno. Upoznali smo učenike iz drugih zemalja. Veselimo se novom virtualnom susretu.
http://padlet.com/justynaczyz29/8clxweny8fmi5n3g

Nastavnica Slavica Čugura

Ostale fotografije možete pogledati na opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA MATANOVIĆ  datum: 16. 4. 2021. 13:42

Godina čitanja

Čitajmo iz ruksaka!

Tko ponedjeljkom nosi kući dva ruksaka umjesto jednog, znaju učenici 3.f razreda koji ove godine sudjeluju u aktivnosti poticanja čitanja "Čitajmo iz ruksaka!" povodom proglašene 2021. Godinom čitanja.
Kod svakog učenika ruksak "gostuje" sedam dana. U sljedeći ponedjeljak učenik ili učenica vraća ruksak u školu i ima prigodu prepričati sve lijepo i zanimljivo što je doživio ili doživjela. U ruksaku, osim knjiga, nalazi se i bilježnica dojmova u koju učenici pišu što su pročitali, dojmove o pročitanom, daju preporuke ostalim učenicima i ilustriraju najzanimljivije iz knjige.
Cilj aktivnosti je poticanje čitanja i razvoj tehnike čitanja.

Učenici 3.f razreda i učiteljica Antea Fajdetić