preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KAD ZVONO ZVONI!

            

1. 7.30 - 8.15
2. 8.20 - 9.05
3. 9.20 - 10.05
4. 10.10 - 10.55
5. 11.00 - 11.45
6. 11.50 - 12.35
7./0. 12.40 - 13.25
1. 13.30 - 14.15
2. 14.20 - 15.05
3. 15.20 - 16.05
4. 16.10- 16.55
5. 17.00 - 17.45
6. 17.50 - 18.35

 

Portal za škole
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti iz života škole

NEZABORAVNA EKSKURZIJA

                              

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 23. 5. 2022. 18:45

Dan naše škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 5. 5. 2022. 18:56

Pokladno druženje omiljenih književnih junaka

Poklade ili maškare za djecu su najbolji dani u godini. Oni tada mogu biti ono što požele: heroji, vile, vještice, čarobnjaci. Učenici 5.b razreda maskirali su se u omiljene književne likove. Bilo je tu različitih maski književnih junaka - Eko Eko, Charlie, Willy Wonka, Minnie, zlatna ribica i dr. Učenici su bili kreativni te su na kartonu nacrtali i obojili lice svog odabranog junaka, izrezali otvore za oči i maska je bila spremna. Stavili su maske na lice i prošetali učionicom. Svi ti omiljeni književni junaci zabavili su se uz pjesmu i ples. I upravo su zato pokladni dani učenicima najdraži.

                                                                       Ilijana Nujić, 5.b

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 28. 2. 2022. 18:08

Školsko Natjecanje iz Hrvatskog jezika

Dani hrvatskog jezika obilježavaju se u razdoblju od 11. do 17. ožujka svake godine. Manifestacija je utemeljena u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine. I u našoj školi obilježili smo Dane hrvatskog jezika različitim aktivnostima na nastavi Hrvatskog jezika. Nešto ranije, 17. veljače, provedeno je i školsko Natjecanje iz hrvatskog jezika. Na natjecanju je sudjelovalo 13 učenika iz 7. i 8. razreda. U kategoriji 7. razreda prvo mjesto podijelile su učenice Karla Budisavljević i Marija Nujić s osvojenih 57 bodova. Drugo mjesto zauzela je Hana Crnojević s osvojena 52 boda. Njihova mentorica je nastavnica Blanka Jakobović. Učenice 8. razreda Sara Mikuš i Nea Zarožinski pokazale su izvrsno poznavanje hrvatskog jezika i osigurale si prolazak na županijsku razinu natjecanja. Sara je osvojila 75 bodova, a Nea 65 od mogućih 80 bodova. Za njihov uspjeh zaslužna je i njihova mentorica, nastavnica Danka Duvnjak. 

                                                                      Marija Nujić, 7.a

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 21. 2. 2022. 18:25

RADOST ČITANJA U GODINI ČITANJA

     Vlada Republike Hrvatske proglasila je 2021. Godinom čitanja. Bilo je to uslijed pandemije kada su bile smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u različitim kulturnim događajima i upravo je čitanje moglo doći u prvi plan. Čitanje utječe na poboljšanje kvalitete života pojedinca i društva i zato je potrebno raditi na poticanju čitanja u vlastitom domu i u školi. Važna je uloga učitelja koji promiče vrijednost čitanja i knjige među svojim učenicima, ali da bismo uspjeli motivirati učenike za čitanje, važno je i roditeljima osvijestiti važnost čitanja. Dijete se treba često susretati s knjigom, odlaziti u knjižnicu, tako razvija naviku i potrebu za čitanjem.

     Nakon primljene obavijesti, na izvannastavnoj aktivnosti (novinarska družina), odlučila sam zajedno sa svojim novinarkama osmisliti i provesti različite aktivnosti kojima bismo potaknule učenike naše škole na čitanje. Odlučile smo osmisliti lektiru na drugačiji način i tako pokazati učenicima da sat lektire može biti zabavan. Poslužile smo se Tik-Tokom, popularnom aplikacijom među mladima, učenice su osmislile stihove koje izgovaraju likovi iz bajke Šuma Striborova, popratile ih plesom i glazbom  i tako stvorili zanimljiv video uradak. Odabrale smo upravo bajku Ivane Brlić-Mažuranić jer se u mjesecu travnju u našem gradu obilježavaju dani „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“. Također smo u mjesecu travnju pozvale učenike 6. razreda na natječaj – Snimi ulomak iz najdraže Ivanine bajke kako bi potaknuli učenike da pročitaju cijelu bajku, izrađivali smo na satu Hrvatskog jezika lutke na štapu iz Ivaninih bajki koje su na maloj pozornici oživili učenici. Povjerenstvo je nakon poslušanih radova odabralo rad učenice Marije Nujić koja je snimila ulomak Šume Striborove, a maštovite lutke smo izložili u prostoru naše knjižnice. Radove smo predstavile ostalim učenicima 6. razreda u vremenu ove manifestacije.

     Razmišljale smo na koje sve načine možemo potaknuti učenike da zavole i uživaju u čitanju. Učenice su napravile intervju s pedagoginjom naše škole o važnosti čitanja, ispitale smo učitelje koja im je omiljena knjiga iz djetinjstva. Organizirale smo natječaj Uhvaćeni u čitanju, učenici su snimali fotografije u kojim sve prilikama možemo čitati. Organizirali smo u knjižnici radionicu Izrada straničnika s mudrim citatima o važnosti čitanja. Učenice su napravile popis knjiga koje svi moraju pročitati do 13. godine. Svoje radove izložile smo na panou u školskoj knjižnici. I za kraj snimile smo radijsku emisiju Čitajmo da ne ostanemo bez riječi. Imale smo još puno dobrih ideja, ali su nas ograničile epidemiološke mjere, odnosno nemogućnost okupljanja učenika u zajedničkom prostoru. Odlučile smo nastaviti ovaj projekt  i osmišljavati zanimljive aktivnosti i dalje jer smatramo da je čitanje izuzetno važno za naš razvoj i napredak u školi i životu.

 

                                                   Blanka Jakobović, voditeljica novinarske družine

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 22. 12. 2021. 18:45

ANKETA O ČITANJU

    

Čitalačka je pismenost vještina koja nam je važna i tijekom školovanja i kasnije u životu. Svjedoci smo da danas djeca i mladi manje čitaju, sve manje razgovaraju „uživo“, često se služe kratkim porukama uz pomoć tehnologije. Koriste sve manje različitih riječi i sve manji broj značenja neke riječi. I zbog toga se ne mogu precizno izražavati. Potrebno je raditi na poticanju čitanja kod djece i mladih, da razviju zadovoljstvo u čitanju.

     U godini čitanja odlučila sam na izvannastavnoj aktivnosti uz pomoć svojih novinarki (učenica 6. razreda) provesti anketu među učenicima i učiteljima o čitanju.

Zanimalo nas je vole li učenici i učitelji naše škole čitati, koliko čitaju, što čitaju, poklanjaju li knjige, koliko imaju knjiga kod kuće, koje su im najdraže knjige i još puno toga. Da bismo to saznale, sastavile smo različite upitnike, za učenike i za učitelje. Anketu smo osmislile i provele tijekom mjeseca svibnja. U anketi je sudjelovalo 163 učenika i 51 učitelj. Podatke smo obradile i grafički prikazale.

     Nakon obrade učeničkih odgovora dobile smo vrlo zanimljive podatke. Najviše nas je zabrinuo podatak da je samo 54,6% ispitanih učenika izjavilo da vole čitati, iako 84% učenika smatra da je čitanje u današnjem društvu važno.

  1. Voliš li čitati?                                        2. Smatraš li da je čitanje u                                                                                     današnjem  društvu važno?                 

Većinom učenici čitaju jer moraju čitati lektiru, samo 52% učenika izjavilo je da čitaju i druge knjige osim zadane lektire. 

Saznale smo da učenici rijetko čitaju časopise i novinske portale, ali zato često čitaju objave na društvenim mrežama – 42,6%.

3. Čitaš li knjige osim lektire?               4. a) Koliko često čitaš časopise?

b) Koliko često čitaš novinske portale?   c) Koliko često čitaš objave na 

                                                                           društvenim mrežama?

Na pitanje dobivaju li knjigu na dar iznenadilo nas je da je 36,4% učenika izjavilo da nikada nisu dobili, ponekad 50% učenika, a često 13,6% učenika. Niti jednu knjigu u svome domu ne posjeduje 9,3% učenika, a da posjeduju više od 50 knjiga izjavilo je 24,1% ispitanih učenika. 

5. Dobivaš li knjigu na dar?            6. Koliko knjiga posjeduješ u svojoj kući?

Zabrinjavajući su podaci, roditelji bi trebali davati primjer svojoj djeci, da je 20,4% učenika izjavilo da njihovi roditelji nikada ne čitaju knjige, ponekad 44,6%, a često 35%. Najdraža knjiga većem broju ispitanika je Vlak u snijegu, slijedi Dnevnik Pauline P. i Gregov dnevnik.

7. Čitaju li tvoji roditelji knjige?             8. Koja je tvoja najdraža knjiga?

Nakon dobivenih rezultata ankete zaključujem da je potrebno raditi na poticanju čitanja kod djece i mladih jer čitanje je izuzetno važno za naš razvoj, napredak i uspjeh u školi i životu. Nije dovoljno baviti se čitanjem samo na nastavi Hrvatskog jezika, čitajući isključivo književne tekstove. Trebamo učenike usmjeravati i na čitanje neknjiževnih tekstova, dopustiti im da biraju takve tekstove za čitanje po izboru. Iskusan čitatelj može se razviti samo čitanjem raznovrsnih tekstova koji će mu pomoći da od čitača postane čitatelj. Čitač je onaj koji može čitati, a čitatelj je onaj koji uživa čitajući i čitanjem se nadograđuje. Svima nama učiteljima cilj je naučiti učenike čitati kritički i s razumijevanjem.

                                                Blanka Jakobović, voditeljica novinarske družine

 

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 14. 6. 2021. 18:57

Erasmus+ projekt

   Variety is the spice of life – inclusive education

    Raznolikost je začin života – inkluzivno obrazovanje

 

     Naša je škola uključena u Erasmus+ program. Projektni partneri u ovom projektu u našoj skupini su još Rumunjska, Portugal i Poljska. Projekt se temelji na jednakosti, kreativnosti, toleranciji, kulturološkim razlikama, tradiciji, prihvaćanju i poštivanju različitosti.

     Odabran je 6.c razred za sudjelovanje 26. veljače u videopozivu s učenicima iz drugih zemalja, a zadana tema su paraolimpijski sportovi i paraolimpijci. Prvi su na redu bili učenici srednje škole iz Rumunjske, predstavili su paraolimpijce svoje zemlje, te govorili o njihovim postignućima, ali i ozljedama. Međusobno smo se sporazumijevali na engleskom jeziku. Sljedeći su bili učenici s posebnim potrebama iz Poljske. Njihova im je učiteljica pomogla predstaviti najpoznatije paraolimpijce svoje zemlje. Zatim smo na redu bili mi. Šest učenika 6. razreda predstavilo je naše paraolimpijce. Karla Budisavljević i Hana Crnojević su u uvodu govorile općenito o paraolimpijcima. Nicolas Mec je predstavio Milku Milinković, Matej Vukoje Mihovila Španju, Gabriel Rubil Antoniju Balek, Ilaria Kraljević Darka Kralja, a na kraju je Hana završila prezentaciju sa Sandrom Paović. Posljednja je zemlja bila Portugal, a njihovi učenici su izradili Kahoot kviz u kojem je bilo osam pitanja koja su čitali učenici koji su također i igrali kviz.

     Videopoziv je bio zabavan i zanimljiv, raduje nas što smo upoznali učenike iz drugih zemalja i svi se veselimo sljedećem videosusretu i druženju.

 

Karla Budisavljević, Ilaria Kraljević i Hana Crnojević, 6.c

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 5. 3. 2021. 16:24

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Na dan uoči 18. studenog, dan pada Vukovara, prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata, Škabrnje i Vukovara, grada heroja. Učenici 8. razreda zapalili su lampione ispred naše škole za sve stradale, poginule, nestale. Ove godine nije bilo prigodnog programa za sve učenike zbog pridržavanja epidemioloških mjera. 

Vukovar je grad

U kojem žive heroji.

Kuće još uvijek imaju ožiljke

Od metaka i granata koje su ih pogodile.

Vukovar je grad u kojem se još uvijek vide rane naše povijesti.

A ljudi se i dalje prisjećaju žrtava.

Rat je možda razrušio Vukovar, ali on se ponovo uzdigao.

 

                                                                       Lana Đogaš, 8.a

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 17. 11. 2020. 13:21

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Razlistaj se!

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija posvećena knjizi. Od 15. listopada do 15. studenoga u mnogim knjižnicama održavaju se brojni programi - izložbe, susreti s piscima, predavanja, radionice kojima je cilj približiti knjigu čitateljima i potaknuti na čitanje. Ove godine zbog epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja velikog broja ljudi otkazan je Interliber. 

Razgovor s pedagoginjom naše škole Željkom Labavić

     "Djeca koja čitaju odrastaju u ljude koji misle!"

* Koje vrste knjiga volite čitati?

- Volim čitati obiteljske drame, ljubavne priče, trilere. U jednom periodu života sam voljela čitati ruske realiste (Dostojevski, Tolstoj). Preko sadržaja knjige volim upoznavati kulturu naroda, značajke vremena u kojem je djelo pisano, a nadasve volim opise osjećaja junaka iz štiva.

* Koliko čitate?

- Čitam ovisno o raspoloženju. Zadnjih godina imam dosta vremena i ponekad pročitam i dvije knjige tjedno. Ako mi je sadržaj interesantan, knjigu doslovce "gutam".

* Mislite li da učenici čitaju dovoljno?

- Učenici ne čitaju dovoljno, puno su više na digitalnim aparatima nego za knjigom. Jako je lijepo igrati se, ali obveze prema školi trebaju biti na prvom mjestu, a tek onda zabava. Čitanje knjiga i putovanje s knjigama zavoljet ćemo čitajući. Mi odrasli, učitelji i roditelji kod kuće, moramo učenicima biti uzor. Roditelji koji kod kuće čitaju motiviraju i dijete da čita. Roditelji koji kod kuće provode vrijeme na mobitelu, ne motiviraju dijete da čita.

Popis omiljenih knjiga

* Branko Ćopić, Ježeva kućica

* Carlo Collodi, Pinokio

* Ernest Hemingway, Starac i more

* John Steinbeck, Plodovi gnjeva

* Donna Tartt, Češljugar

* Gabriel Garcia Marquez, Ljubav u doba kolere

Preporuka učenicima

- Život je lijep, svijet je pun prekrasnih predjela koje je nemoguće sve obići. Čitajući knjige - šire nam se vidici, putujemo zajedno s likovima i otkrivamo nova prostranstva ove naše jedine ZEMLJE.

Zato - putujmo s knjigom u ruci!

"Onaj koji čita živi hiljadu života prije nego umre... Čovjek koji nikad ne čita živi samo jedan."

                                                             George R. R. Martin

Razgovor vodila Dora Lazić

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 11. 11. 2020. 18:49

NOVI POČETAK - NOVA PRAVILA

Počela je nova školska godina 2020./2021. I sve je drugačije. Nismo počeli kao prijašnjih godina u školskim klupama, već nastavom na daljinu i bez udžbenika koji su nas čekali u školi. Nakon dva tjedna vratili smo se u školu. Nije bilo svečanog dočeka prvašića i priredbe. Morali smo nositi maske i dezinficirati ruke i obuću. Razrednici su nas upoznali s novim pravilima: stalno smo u istoj učionici, a nastavnici se izmjenjuju, imamo blok sate, nastavni sat je skraćen na 40 minuta, nema izlaska iz učionice za vrijeme odmora i dr. Svakog dana prije dolaska u školu moramo izmjeriti temperaturu. Morali smo se prilagoditi promjenama i novim pravilima, svidjelo se to nama ili ne.

                                                          I. K. 

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 23. 9. 2020. 19:26

NOĆ MUZEJA

 

I ove su godine, zadnji petak u siječnju, muzeji i galerije otvorili svoja vrata povodom obilježavanja Noći muzeja. Spomen dom Dragutin Tadijanović organizirao je kreativnu radionicu za djecu "Tadija u stripu". Radionici sam se pridružila i ja. Na stolovima su nas dočekali papiri i pribor za crtanje. Voditeljica radionice nam je objasnila zadatak i mi smo se bacili na posao. Nitko nije previše pričao jer su se svi usmjerili na svoj rad. Trebali smo napraviti strip na tekst pjesme Dragutina Tadijanovića. Pjesma se zvala Žuta ptica. Najbolji rad bit će nagrađen. Kad su svi sudionici završili svoje radove, voditeljica je radove odnijela na ocjenjivanje. U očekivanju rezultata radoznalo smo pogledali izložbu u Spomen domu. Objava pobjednika nas je sve ponovo okupila. Pobjedu je zasluženo odnio strip učenice Lane Đogaš iz 7.a razreda iako su svi radovi bili izvrsni. Pobijedili ili ne, bilo je to divno iskustvo i nadam se da će nešto slično biti organizirano i sljedeće godine.

                                                                      Lara Benić, 5.e

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 4. 2. 2020. 19:21

RECIKLIRANA PRIČA

     Učenici naše škole od 1. do 5. razreda gledali su zanimljivu predstavu Reciklirana priča u školskoj sportskoj dvorani. Izveli su je glumci Kazališta Svarog iz Zagreba. Redatelj predstave je Jovica Šego. U predstavi se govori o važnosti recikliranja stakla. Glumci su naglasili važnost pravilnog razvrstavanja otpada. Priča je bila zabavna i poučna, a učenici su aktivno sudjelovali u predstavi.

Ne zagađujte okoliš i reciklirajte otpad!

                                                                                    S. P. i A. Đ.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 30. 10. 2019. 18:52

AKO KAŽEŠ, GOTOV SI!

 

Naziv predstave je Ako kažeš, gotov si!, a izvedena je u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu. Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, a tekst je napisala Dina Vukelić.  Namijenjena je djeci koju drugi ismijavaju i zadirkuju i koja trpe razne oblike vršnjačkog nasilja. U ovoj predstavi su prikazana četiri slučaja vršnjačkog nasilja. Prva je bila Ena koju svi ismijavaju i izbjegavaju zbog njezine kožne bolesti. Drugi slučaj je bio Tomislav koji stalno plače i svi mu se zbog toga izruguju. Treći slučaj je bila Bela koja je ovisna o lajkovima i svi je zbog toga iskorištavaju i potajno ismijavaju, oči joj otvori Franka. I zadnji slučaj je Nika koju Vanesa iskorištava i od nje traži da joj piše zadaću. Ona to prestane raditi i završi kao kraljica ružnoće. Na kraju predstave svi oni svome unutarnjem glasu, odnosno mađioničaru u predstavi, kažu da će tražiti pomoć od drugih i da neće trpjeti ismijavanje i nasilje. Ova predstava mi se svidjela jer je poučna i jer su glumci i njihovi kostimi bili jako dobri.

 

                                                           S. R.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 4. 10. 2019. 22:38

OLIMPIJSKI DAN NA POLOJU

 

          

    Učenici i učitelji naše škole obilježili su 13. rujna Olimpijski dan odlaskom na Poloj. Jedino su prvašići ostali u školskom dvorištu. Polazak je bio u jutarnjim satima ispred škole. Učenici su nestrpljivo čekali autobuse da ih odvezu do izletišta. Smjestili su se, okrijepili, a zatim su počele sportske igre. Šestaši su se natjecali u štafetnom trčanju, a ostali su učenici igrali nogomet, odbojku na pijesku i košarku. Ostalo su vrijeme proveli u šetnji, druženju, društvenim igrama, a uživali su i u sladoledu. Dobroj zabavi i veselju brzo je došao kraj.

                                                                                      S. C.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 20. 9. 2019. 22:32

POČELO JE, POČELO ...

 

Nešto kasnije nego inače u rujnu počela je nova školska godina. Dočekale su nas brojne promjene. Učenici razredne nastave imat će nastavu samo u prvoj smjeni. Učenici predmetne nastave i dalje će i u prvu i u drugu smjenu. Iznenadila nas je zbrka s učionicama u prvoj smjeni. Najteže je petašima, novi nastavnici, novi predmeti, Škola za život i još potraga za učionicama. Na školskim klupama su nas dočekali novi udžbenici. I učenici 7. razreda kreću u Školu za život, ali samo iz Kemije, Biologije i Fizike. Zaželjeli smo prvog dana i dobrodošlicu našim prvašićima svečanim programom. Počele su obaveze, zadaće, lektire, ali i druženje, šala i smijeh na školskim hodnicima.

 

  1. Ć.
  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 13. 9. 2019. 22:30

NEZABORAVNA EKSKURZIJA

Ekskurzije su najbolji dio školovanja. Prošle godine bili smo na izvrsnoj ekskurziji u Zagrebu i Krapini. Posjetili smo Muzej krapinskih neandertalaca i Zoološki vrt grada Zagreba. Bilo je zabavno, a ove godine bili smo na dvodnevnoj ekskurziji pod nazivom Istra.  Polazak je bio u jutarnjim satima 16. svibnja. Plan je bio posjetiti slatkovodni akvarij Aquatika u Karlovcu, ali nas je spriječila u tome poplavljena pristupna cesta. Nismo imali priliku vidjeti prirodna bogatstva naših slatkih voda. Obišli smo Rijeku i zasladili se sladoledom. Nakon kraćeg odmora krećemo prema Puli. Slijedi razgled Pule, Amfiteatar, Slavoluk Sergijevaca, Forum i Augustov hram. Nakon razgleda odlazimo u hotel, smještamo se u sobe i jurimo na bazen. Slijedi večera, druženje i zabava u disko klubu. Sljedećeg dana nakon doručka odlazimo u Fažanu. Ovo čarobno mjestašce polazna je luka za otočje Brijuni. Uz vodiča razgledali smo taj Nacionalni park. Poslije obilaska vratili smo se u Fažanu na ručak i nastavili put prema kući. Bilo je to nezaboravno putovanje.

                                                    

           M. K.     

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 21. 5. 2019. 22:18

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

  U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja od 8. do 12. travnja 2019. godine održavaju se drugi Dani medijske pismenosti.

I naša se škola uključila u obilježavanje, a svoje planirane aktivnosti objavili smo na njihovim službenim stranicama. Nakon prijave dobili smo tiskane primjerke knjižica „Djeca i mediji“ i „Slikovnica o medijima“ koje smo podijelili učiteljima. U aktivnostima koje smo proveli sudjelovali su učenici 8. razreda. Pozvali smo policijsku službenicu za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Irenu Held koja je učenicima održala predavanje Sigurnost djece na internetu. Zatim smo među učenicima proveli anketu o njihovim aktivnostima na internetu. Nakon ankete učenici su u skupinama rješavali dobivene zadatke koje su potom prezentirali ostalima. Na kraju je uslijedio kreativni zadatak – izrada bedževa s porukama o sigurnosti na internetu. Učenici su zajedno sa svojim nastavnicama, organizatoricama i voditeljicama ovih aktivnosti, Slavicom Čugura Vukovarac i Blankom Jakobović, napravili izložbu svojih radova u prostoru naše školske knjižnice. I učenici i nastavnice iskazali su svoje zadovoljstvo uspješno provedenim aktivnostima. Ostvarili smo svoj cilj, naglasili smo važnost medijske pismenosti, utvrdili pozitivne i negativne strane interneta, istaknuli pravila za sigurnost djece na internetu i kako se zaštititi od elektroničkog nasilja.

                      S. L.

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Na satu razrednika obilježili smo Dane medijske pismenosti. Utvrdili smo pozitivne i negativne strane interneta, istaknuli pravila za sigurnost na internetu i kako se zaštititi od elektroničkog nasilja. Ispunili smo i anketu Izazovi interneta i društvenih mreža. Učenici većinom dnevno provode 3-4 sata na internetu, zabrinjavajuće je da 17% učenika provodi više od 5 sati. Najčešće su na društvenim mrežama i YouTubeu, „surfaju“ većinom preko mobitela. Omiljena društvena mreža im je Instagram. Učenici rijetko prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom od nepoznatih ljudi. Većina ih nikada nije bila žrtva maltretiranja, niti su ikada maltretirali druge. Roditelji uglavnom znaju većinu stvari koje oni rade na internetu. Ponekad objavljuju svoje fotografije na Instagramu. Rijetko se uspoređuju s popularnim osobama i smatraju da nisu popularni oni koji imaju što više pratitelja.

     M. K. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 12. 4. 2019. 23:04

DAN HRVATSKE GLAGOLJICE

Hrvatski je sabor proglasio da se 22. veljače obilježava Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. I tako je hrvatska glagoljica dobila svoj dan. Toga je dana 1483. godine tiskana prva hrvatska glagoljička knjiga Misal po zakonu rimskoga dvora. I mi smo se na satu hrvatskog jezika uključili u obilježavanje toga važnog dana, pisalismo vlastita imena na glagoljici i tako ukrašavali straničnike.

                     P. D.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 22. 2. 2019. 22:48

VALENTINOVO

Obilježili smo Valentinovo na satu razrednika. Novinari našeg razreda priredili su kraći program kojim su nas podsjetili tko je bio sv. Valentin, kako se obilježava kod nas i u svijetu, pročitali su nam najljepše ljubavne pjesme i ljubavne izreke. Zatim smo zajednički izradili ljubavnu abecedu, svatko je dobio zadano slovo na koje je trebao smisliti riječ koja je vezana za Dan zaljubljenih.

      I. R.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 15. 2. 2019. 22:52

BOŽIĆ DOLAZI

Zadnjeg dana prvog polugodišta imali smo božićnu priredbu u holu naše škole. Uz pjesmu, igrokaz i ples veselili smo se dolazećem blagdanu Božića, ali i zasluženom zimskom odmoru.

                                   S. C.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 21. 12. 2018. 22:38

THE GRINCH

     Svi učenici 6. razreda gledali su u Cinestaru film Grinch. U poslijepodnevnim satima 30. studenog stigli smo u Coloseum. Naručili smo kokice i sokove i sjeli u dvoranu. Većini učenika film se svidio jer je smiješan i govori o svima omiljenom blagdanu Božiću. Bila nam je to nagrada za kraj prvog polugodišta i uvod u nadolazeće blagdane.

                      M. P.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 4. 12. 2018. 22:46

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Učenici naše škole su se 16. studenog 2018. godine prisjetili pada grada Vukovara. Upriličen je kratki program u kojem je školski zbor otpjevao pjesmu posvećenu Vukovaru, a učenici 8. razreda čitali su priče poznatog vukovarskog izvjestitelja Siniše Glavaševića. Nakon programa u školskom smo dvorištu zapalili lampione koji će zauvijek gorjeti u našim srcima za Vukovar – grad heroj.

                           S. C.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 21. 11. 2018. 22:32

MJESEC KNJIGE

Mjesec knjige obilježavamo od 15. listopada do 15. studenog svake godine. Činjenica je da djeca sve manje čitaju knjige. Brojni su razlozi zašto je tako: nezanimljive knjige, društvene mreže, televizija, nezainteresiranost, lijenost i dr. Zašto djeca ne vole čitati? Knjige mogu biti jako zanimljive, šaljive i poučne. Razgovarala sam s našom knjižničarkom na zamjeni Marijom Knežević.

  • Što mislite čitaju li djeca dovoljno?
  • Ni približno dovoljno, čitaju jako malo, a posljedice nečitanja su itekako vidljive.
  • Koje knjige su najčitanije u našoj knjižnici?
  • Najviše se posuđuju lektirni naslovi i kriminalističke knjige.
  • Koje knjige preporučujete za čitanje?
  • Harry Potter, Imaš fejs, Pet prijatelja, Priče za laku noć itd.

                  I. R.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 6. 11. 2018. 22:40

DANI KRUHA U NAŠOJ ŠKOLI

Izložba

Učenici 4. razreda naše škole su zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama postavili 16. listopada 2018. godine izložbu kako bi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Mogli su se vidjeti stari predmeti koji se više ne koriste, ali i mnogobrojni krušni proizvodi.

Humanitarna prodaja kolača i igračaka

Dva dana kasnije u našem školskom dvorištu učenici su uz pomoć svojih roditelja i učitelja prodavali kolače i igračke. Prikupljen novac od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

                         V. T.

 

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 22. 10. 2018. 22:24

DJEČJI TJEDAN

Dječji tjedan smo obilježili od 1. do 5. listopada na različite načine. Učenici nižih razreda po pločnicima su crtali kredama u boji, a učenici viših razreda su na satu razrednika razgovarali o dječjim pravima i pisali poruke roditeljima i učiteljima. To je bio tjedan kada odrasli slušaju poruke djece kako bi se bolje odnosili prema njima. Ovogodišnji moto je „Djeci ljubav prije svega“.

                                 A. Ć.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 12. 10. 2018. 22:20

OLIMPIJSKI DAN NA POLOJU

Učenici naše škole obilježili su 12. rujna Olimpijski dan na Poloju. Natjecali su se u sportskim igrama: odbojci, štafetnom trčanju i nogometu.

Učenici 6.a razreda natjecali su se u štafenom trčanju i osvojili 2. mjesto. Nakon sportskog dijela zabavljali smo se i družili i tako proslavili ovaj važan dan.

                         M. P.

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 19. 9. 2018. 22:17

DOBRODOŠLICA PRVAŠIĆIMA

          Praznici su završili. Učenici su se 3. rujna 2018. godine vratili u školske klupe. Za prvi dolazak prvašića uškolu učenici nižih razreda pripremili su priredbu. Bilo je tu pjesme, plesa, recitacija. Prvašićima se osmijeh nije skidao s lica. Nakon programa njihove učiteljice su ih prozvale i povele u učionice.                                                                                                      P. D.

                                                                

  :: opširnije :: 


objavio: BLANKA JAKOBOVIĆ  datum: 5. 9. 2018. 20:43
» Arhiva naših vijesti    
        


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2010.

Ukupno: 504799
Ovaj mjesec: 424
Danas: 95

Oglasna ploča

CARNet

Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Merdijani
 • PC CHIP

preskoči na navigaciju