preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KAD ZVONO ZVONI!

            

1. 7.30 - 8.15
2. 8.20 - 9.05
3. 9.20 - 10.05
4. 10.10 - 10.55
5. 11.00 - 11.45
6. 11.50 - 12.35
7./0. 12.40 - 13.25
1. 13.30 - 14.15
2. 14.20 - 15.05
3. 15.20 - 16.05
4. 16.10- 16.55
5. 17.00 - 17.45
6. 17.50 - 18.35

 

Portal za škole
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Izvanučionička nastava

U utorak, 14. lipnja 2022.g., učenici PŠ Šušnjevci sa svojim učiteljicama uputili su se autobusom iz Korduševaca i Šušnjevaca u Slavonski Brod. Autobus nas je dovezao i ostavio na autobusnom stajalištu u neposrednoj blizini Trga Ivane Brlić-Mažuranić. Uputili smo se prema Tvrđavi Brod gdje smo se okrijepili i zabavili na dječjem igralištu. Unutar Tvrđave Brod posjetili smo Muzej tamburice u 8.30h gdje smo saznali sve o prošlosti tamburice kao tradicijskog glazbala i vidjeli kako se izrađuje tamburica. Okrijepili smo se sladoledom na Trgu Ivane-Brlić Mažuranić i dalje nastavili šetnju do Muzeja Brodskog Posavlja gdje smo razgledavali izložbu pod nazivom Marljiv kao pčela, sladak kao med. U obližnjem parku smo se zabavili na ljuljačkama, vidjeli i naučili nešto o spomeniku Prekinuto djetinjstvo. Krenuli smo prema obližnjim Gradskim bazenima Slavonski Brod gdje su učenici uživali i kupali se pod stručnim nadzorom trenera bazena.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 15. 6. 2022. 08:35

Dan škole u PŠ Šušnjevci

U četvrtak, 28. travnja, obilježili smo Dan škole. Kroz različita sportska natjecanja pokazali smo jedni drugima kako je sport zdrava navika, zajedništvo, suradnja, poštivanje pravila, poštivanje protivnika, a na kraju i pobjeda ili poraz, kako se poštiva protivnik, te kako se podnosi poraz ili slavi pobjeda. Igrali smo igru graničara, natjecali se kroz poligon prepreka, okušali se u igri križić-kružić u malo drugačijem obliku. Nakon kratkog odmora i okrjepe pogledali smo virtualni kulturno-umjetnički program u kojem smo i sami sudjelovali svojim plesom i vještinama kojima smo pokazali što je za nas sreća, pod geslom:

Jer sreća je vreća gdje se čuva sve,zdravlje, pamet, ljubav, sve najljepše, zar ne?

Kako smo se proveli na Danu škole možete vidjeti u FOTOGALERIJI.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 29. 4. 2022. 10:40

Dani Ivane Brlić-Mažuranić i posjet kazalištu

U utorak, 26. travnja, išli smo u Slavonski Brod kako bi posjetili Dane Ivane Brlić-Mažuranić i pogledali predstavu Zlatna utvica u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić. Na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić posjetili smo spomenik istoimenoj književnici i susreli se sa likovima iz njenih najpoznatijih dječjih bajki iz Priča iz davnina. Pomogli smo Hlapiću očistiti cipele, Neva Nevičica i Kosjenka su nam oslikavale lice, a Potjeha smo razveselili bojanjem crteža. Na trgu smo se susreli i fotografirali s boksačem i europskim prvakom, Brođaninom Gabrijelom Veočićem. Okrijepili smo se neizostavnim sladoledom i krenuli na predstavu. Bila je zanimljiva i poučna. Bio je to jedan divno provedeni dan izvan učionice, baš smo ih se zaželjeli. Jedva čekamo sljedeću avanturu!

Kako nam je bilo pogledajte u FOTOGALERIJI.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 27. 4. 2022. 22:24

Uskrs

U srijedu, 13. travnja, zadnji dan nastave prije početka uskršnjih praznika posjetio nas je uskršnji zeko. Počastio nas je slatkišima i pozvao u Veliku subotu na potragu za uskršnjim jajima na igralištu u Bukovlju. Vratili smo se na nastavu. Nakon nastave krenuli smo kući, na praznike, a na izlazu nas dočeka izaslanik uskrsnog zeke sa divnim iznenađenjem, poklonima koji će nam uljepšati i praznike i svo slobodno vrijeme provedeno kod kuće. Ovim putem se zahvaljujemo uskršnjem zeki što nas je stigao posjetiti, a onda i darivati poklonima koji će nam sigurno ostati u lijepom sjećanju.Obećajemo da ćemo biti dobri i sljedećeg Uskrsa biti u iščekivanju hoće li nas opet posjetiti uskršnji zeko.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 13. 4. 2022. 22:08

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika

         
S ponosom predstavljamo mladog glazbenika Franju Paslera, učenika 4.G razreda PŠ Šušnjevci koji ujedno pohađa i 2. razred osnovne glazbene škole u klasi prof. Hrvoja Aušića, koji je osvojio DRUGU NAGRADU na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Sonus op. 7" u Križevcima. Dana 24. ožujka, Franjo se natjecao u 1. kategoriji u kojoj je nastupilo čak 46 mladih klavirista iz čitave Hrvatske (pa i šire), a naš učenik, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje u njegovom glazbenom školovanju, osvojio je visokih 88,20 bodova.
Bravo za Franju i njegovog nastavnika!
  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 24. 3. 2022. 21:15

Dan šarenih čarapica

Svake se godine 21.3. obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom ili Dan šarenih čarapica. Mi smo ga obilježili u svojoj školi kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo otklanjanje bilo kakvih predrasuda o osobama s Down sindromom. Obukli smo dvije različite šarene čarape, čime šaljemo poruku o prihvaćanju različitosti i dajemo podršku osobama s Down sindromom, a malo više o tome pričali smo i na satu razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 21. 3. 2022. 22:50

Maškare

U utorak, 1. ožujka, u našu školu došli smo na nastavu prerušeni u maškare. Svi smo bili uzbuđeni i sretni jer je došao dan kada se svi volimo prerušiti u neku novu osobu. Bilo je tu svega: kauboja, princeza, vještica, djedova i baka, policajaca, super junaka, strašnih i smiješnih likova... Prošetali smo kroz selo, pjevali, bučili, svirali i zviždali kako bi izmamili mještane da nas čuju i vide. Uspjeli smo i zasluženo bili počašćeni slatkišima i osmjesima. Nakon šetnje vratili smo se u školu i još malo plesali i počastili se slatkišima. Zajednički smo izabrali i tri najuspješnije maske. Prvo mjesto osvojila je Ana Dečko iz 4.g razreda, drugo mjesto Nika Sliško iz 3.h razreda i treće mjesto Marta Pasler iz 1.f razreda. Bilo je veselo, razigrano, ludo i nezaboravno i jedva čekamo sljedeće maškare.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 1. 3. 2022. 22:25

Dan ružičastih majica

Svake godine, treće srijede u mjesecu veljači, obilježava se Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Od 2014.g. uveden je u Hrvatskoj kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja. Ove školske godine je to 23. veljače, za vrijeme trajanja drugog dijela zimskih praznika, pa smo ga mi obilježili u petak, 18. veljače. Taj dan prisjećamo se priče koja se dogodila 2007.g., a sve je pokrenula grupa aktivista u gradu Berwich u kanadskoj provinciji Nova Škotska nakon što je Chuck McNeill, učenik lokalne škole, zlostavljan od svojih kolega zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici. Aktivisti su kupili 50 ružičastih majica i podijelila ih njihovim vršnajcima, te svi toga dana došli odjeveni u ružičaste majice kao potpora svom vršnjaku Chucku. I mi smo obukli ružičaste majice i rekli stop vršnjačkom nasilju u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 18. 2. 2022. 15:05

Božić dolazi

 

Kao i proteklih godina i ove godine zadnji dan nastave u prvom polugodištu dočekali su nas ispod bora predivni pokloni. Pravo iznenađenje! Svi smo bili oduševljeni svojim novim pidžamama i papučama, te slatkim paketima koje smo dobili. Hvala Djedu Božićnjaku što nas je i ove godine razveselio i stavio osmijeh na lice.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 23. 12. 2021. 20:38

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka obilježava se 7. prosinca već četvrtu godinu za redom. U projektu sudjeluju učenici prvih razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Svi učenici su dobili staklenku meda zapakiranu u Nacionalnu staklenku za med i brošure, te slikovnicu koja će ih, čitajući ju, poučiti o pčelama i proizvodnji meda.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 8. 12. 2021. 21:02

Blagdan Svetoga Nikole

 

6. prosinca svake godine obraduju nas u čizmicama darovi sv. Nikole. I ove godine darivao nas je u našoj školi velikim i slatkim darovima. Napisali smo mu pisma želja i zahvala što nas ni jedne godine nije obišao. Nadamo se da smo bili dobri i zahvaljujemo se dragom svetom Nikoli na divnim darovima. Istoga dana posjetila nas je i naša ravnateljica Slavica Đurđević s kojom smo ugodno razgovarali, zapjevali pjesme svetom Nikoli i počastila nas je slatkim bombončićima.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 7. 12. 2021. 12:42

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U srijedu, 17. studenog 2021.g. obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na školskom igralištu smo zapalili lampione i pomolili se. Na likovnoj kulturi smo razgovarali o Gradu heroju, crtajući motiv vodotornja. Svake godine se sjećamo onih koji su za našu slobodu, za naš smijeh, za naš mir dali ono najvrjednije – svoj život!

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 19. 11. 2021. 12:03

Kazališna predstava "Ružno pače"

U utorak, 19. listopada 2021.g., sa svojim učiteljicama uputili smo se u PŠ Vranovci pogledati dječju kazališnu predstavu "Ružno pače" u izvedbi Kazališne družine "Ivana Brlić-Mažuranić" iz Slavonskog Broda. Iako nam je svima bila poznata bajka o ružnom pačetu ovo je prije svega bila predstava o prihvaćanju sebe i drugih, o spoznaji da smo različiti. Priču pričaju dva glumca koji kreiraju svijet u kojem živi dječak sa svojom bakom. Baka je vješta u kreiranju lutkica od svakodnevnih predmeta i drva te je tu ljubav prenijela i na svoga unuka. U bakinoj radionici nastaju svakojaki likovi pomoću kojih će svome unuku i publici ispričati priču o jednom pačetu koje je mislilo da je ružno, a zapravo to nije.

Predstava nas je oduševila i poslala nam veliku poruku, da prihvatimo sebe, ali i druge oko sebe onakvima kakvi oni zapravo jesu i da cijenimo ljude prema unutarnjoj ljepoti.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 20. 10. 2021. 22:01

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U četvrtak, 14. listopada 2021.g., u PŠ Šušnjevci obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ponovili smo što je sve potrebno da čovjek svojim marljivim rukama čini kako bi od maloga zrna došao do gotovog kruha koji je naša svagdašnja hrana. Od kuće smo ponijeli sve potrebne sastojke za vafle, te smo umijesili tijesto. Bili su savršeni, topli i mirisni, a mazali smo ih namazima koje smo si također ponijeli od kuće. Bili su jako ukusni jer smo ih radili s ljubavlju i svojim malim nježnim ručicama. Od voća i zobenih pahuljica radili smo smoothie napitke koji su odličan i zdrav način na koji možete vaše tijelo opskrbiti energijom i vitaminima. Bio je ovo prekrasan dan i nadamo se da ćemo i dogodine obilježiti Dane kruha na zanimljiv i poučan način.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 18. 10. 2021. 15:10

Dječji tjedan

U utorak, 5. listopada, u našoj PŠ Šušnjevci obilježili smo Dječji tjedan igrama na otvorenom. Lijepi sunčani dan zvao je na igru i tjelesnu aktivnost. Kroz projekt Živjeti zdravo dobili smo veliki broj različitih rekvizita za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture koje smo ovom prilikom i iskoristili za vježbanje, učenje i zabavu. Bilo je zanimljivo, poučno, za naše tijelo zdravo i najbolji način kako obilježiti Dječji tjedan. Kako nam je bilo možete pogledati u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 7. 10. 2021. 12:25

Sigurno u prometu

U četvrtak, 9. rujna 2021.g., u goste nam je došao prometni policajac koji je sa prvašićima razgovarao o važnosti sigurnog kretanja kolnikom i pločnikom na putu od kuće do škole. Zajedno smo razmjenili savjete i ideje za poboljšanje sigurnosti u prometu, a ujedno i pitali policajca sve što nas zanima i što smo uvijek željeli pitati policajca, a do sada nismo imali priliku. Nadamo se da će se i odrasli pridržavati svih pravila u prometu i da ćemo uvijek sigurno koračati putem od kuće do škole.

  :: opširnije :: 


objavio: NIKOLINA TERZIĆ  datum: 10. 9. 2021. 21:53

Obavijest roditeljima i učenicima

Poštovani roditelji i dragi učenici,

zbog izrečene mjere samoizolacije učiteljima Osnovne škole „Bogoslav Šulek“, uključujući i područne škole u Vranovcima i Šušnjevcima, nastava će se izvoditi online od 7. rujna do 16. rujna 2020.

17. rujna 2020. učenici se vraćaju u škole.

Sutra će se svi razrednici 5. – 8. razreda javiti učenicima te ih uvesti u način rada online učionica u Teamsu.

Učiteljice od 1.- 4. razreda i posebnih odjela će se javiti roditeljima putem Viber grupa.

Hvala na razumijevanju!

Lijep pozdrav!

Ravnateljica

Slavica Đurđević

  :: opširnije :: 


objavio: JOSIPA VUKSANOVIĆ  datum: 6. 9. 2020. 10:46
» Arhiva naših vijesti    
        


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 19. 1. 2010.

Ukupno: 504804
Ovaj mjesec: 429
Danas: 101

Oglasna ploča

CARNet

Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • Carnet
 • Portal Škole
 • HSIN
 • AZOO
 • NCVVO

Tražilice
 • Google
 • Yahoo
 • AskForKids

Časopisi
 • Enter
 • BUG
 • VIDI
 • Merdijani
 • PC CHIP

preskoči na navigaciju